Tăriceanu, către bancheri: OUG 114 poate suferi modificări dacă sunt justificate, argumentate

Data actualizării: Data publicării:
tariceanu bancheri
FOTO: Tariceanu şi bancherii

Călin Popescu Tăriceanu îi asigură pe bancheri că ordonanţa lăcomiei va fi modificată în Parlament dacă vin cu argumente solide în acest sens. Preşedintele ALDE spune că scopul acestei ordonanţe a fost de a obliga băncile să reducă dobânzile, dar recunoaşte că au existat, "efecte colaterale" care le-au creat dificultăţi băncilor.

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE: „Intenţia OUG 114 în ceea ce priveşte sectorul bancar - nu ascund - a fost de a pune o anumită presiune pe nivelul ridicat al dobânzilor practicate de bănci la creditele acordate atât firmelor, cât şi persoanelor private.

Există o disponibilitate pentru a reconsidera modul în care se calculează ROBOR-ul.

BNR a spus, da, faţă de modalitatea care există în prezent, ROBOR stabilit prin cotaţii între banci, am putea să ne gândim să stabilim ROBOR pe baza tranzacţiilor efective pe o anumită perioadă precedentă.

Avem toată deschiderea să discutăm cu dumneavoastr ădeschis la obiect, pentru că obiectivul este de a scoate o lege cât mai bună. OUG poate suferi modificări dacă sunt justificate, argumentate pe parcursul legislativ”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri