Tensiuni la protestele din București. Cum explică Jandarmeria numărul mare de cai

Data actualizării: Data publicării:
cai si mesaje pancarte Buc (4)

Noile proteste față de legile justiției au scos în stradă peste 25.000 de oameni în București (detalii aici). Incidentele nu au lipsit însă. Oamenii s-au enervat pentru că un număr mare de jandarmi călare au fost prezenți în mulțime, fapt ce a dus la îmbrânceli între cele două tabere.

Protestatarii au fost revoltați de prezența animalelor în mulțime, caii fiind foarte agitați din cauza zgomotului. Jandarmii au decis să facă un cordon în jurul protestatarilor, încercând să-i impiedice să meargă și pe al doilea sens de mers pe Lascăr Catargiu. Încercarea a fost eșuată însă, iar oamenii au ajuns însă și pe al doilea sens al bulevardului.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache, a declarat pentru Digi24 că prezența jandarmilor pe cai este o procedură normală, întâlnită la orice manifestație de amploare.

Jandarmii călare participă la toate manifestațiile care au loc în spatiul public, nu este o noutate sau o premieră. În jur de 20-25 de cai si calareți, nu stiu daca toti sunt în dispozitiv azi. Colegii mei au fost în strada de fiecare dată când am avut manifestantii de amploare. ”, afirmă Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei.

„Pot să va asigur că acești cai pe care noi în folosim în misiuni sunt bine antrenați. Sunt niște etape în pregătirea lor, este una specifică, adunări mari de persoane. Nu sunt un pericol pentr cetățeni, au rol de a ne asigura poziționarea mai bună, un dispozitiv adaptat nevoilor pe care le avem în stradă”, adaugă purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei.

Ioana Ciurlea, corespondent Digi24, a fost prezentă la majoritatea protestelor din Capitală, de la începutul anului și spune că niciodată nu a văzut atâția jandarmi călare printre oameni. De obicei, erau 2-3, la Guvern și stăteau retrași, spune jurnalista.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri