Trump Jr., la vânătoare în România. „O parte din puterea lumii e aici, la Singureni!”

Data actualizării: Data publicării:
donald trump jr romania

Fiul cel mare al lui Donald Trump ar fi la vânătoare de căprioare şi mistreţi în România. Potrivit informaţiilor Digi24, Donald Trump Jr. şi-ar fi început vizita secretă la noi în urmă cu două zile, iar domeniul ales ar fi unul din Giurgiu. De altfel, pasiunea sa l-a purtat în ultimii ani în locuri exotice şi l-a plasat în mijlocul unor scandaluri răsunătoare, după ce în Africa a împuşcat animale rare: un tigru, un elefant şi o antilopă.

„O parte din puterea lumii e aici, la Singureni!”, spune un localnic.

Onoare mare pentru locuitorii dintr-o comună din Giurgiu. Circulă zvonul că fiul cel mare al preşedintelui Trump respiră acelaşi aer cu ei.

- Am auzit că au venit ieri dar nu i-am văzut.

- Şi unde exact sunt?

- În pădure, aici, la un fond de vânătoare privat, am înţeles. Adică am înţeles.

- E un domeniu foarte vast. Am înţeles că are 60 de hectare!

- 660 de hectare!

*

- Cum e să vină copiii preşedintelui Americii aici?

- Domnule, e ceva bine! Mai suntem şi noi, comuna asta renumită!

- E fiul la un preşedinte mare de stat!

- Cel mai mare!

Nu la fel de încântaţi de pasiunea sângeroasă a moştenitorului imperiului Trump au fost locuitorii altor ţări. Donald Trump Jr. străbate lumea în lung şi în lat pentru a împuşca fazani, cerbi, tigri sau elefanţi. Tânărul este membrul unui club de vânători, înfiinţat de fostul preşedinte american Theodore Roosevelt cu peste un secol în urmă. Are un adevărat arsenal, zeci de arme de foc, printre care Benelli Super Black Eagle II, pentru vânarea păsărilor de apă, şi arme de vânătoare semi-automate pentru competiţii şi tras la ţintă.

„Trag mii de cartuşe pe an, trag mii de rafale pe an, trag mai multe gloanţe decât vă puteţi imagina şi acestea nu includ sesiunile de vânătoare şi pescuit. E important pentru noi. Nu stau aşa, doar să pozez cu arma sau puşca o dată pe an. Stau cu degetul pe trăgaci şi pe siguranţă, spre deosebire de alţii. Trăiesc acest stil de viaţă. Pentru mine este o tradiţie americană minunată. Nimic nu este mai important decât acest lucru”, a spus fiul președintelui american.

Donald Trump Jr. a copilărit în Cehoslovacia, la bunicii materni, unde şi-a descoperit pasiunea pentru vânătoare. De altfel, nu e prima dată când călătoreşte în Europa de Est pentru a-şi cultiva pasiunea.

„Am făcut asta (n.red: vânătoarea ) de la vârste foarte fragede. Bunicul nostru era un muncitor simplu, un electrician din Cehoslovacia comunistă. Puritatea, natura fac parte din ce ne-a insuflat el, bunicul. E ceva ce noi iubim cu adevărat”, spunea anul trecut Donald Trump Jr.

Hobbyul i-a adus lui Donald Trump Jr. şi critici. În urmă cu cinci ani au apărut fotografii cu el şi fratele său, Eric, în Africa, lăudându-se cu trofee rare de vânătoare: un elefant, un leopard şi o antilopă. Omul de afaceri a spus că a acţionat în spiritul conservării speciilor. Cum astfel de partide costă sute de mii de dolari, banii obţinuţi de organizatori sunt folosiţi, cel puţin pe hârtie, pentru protejarea animalelor sălbatice.

Cât de bine este pentru economie, pentru conservare. Un elefant poate hrăni un întreg sat pentru săptămâni şi totul este folosit, nimic nu este pierdut, în Africa. Iar dacă vorbim de banii pe care vânătorii îi cheltuiesc acolo, ei se duc în acele economii. Şi, în plus, banii merg la finanţarea organizaţiilor antibraconaj”, a spus Donald Trump Jr..

Tatăl său, Donald Trump, nu merge cu el la vânătoare, dar nici nu are nimic împotriva acestei pasiuni. Spune că este un sport la care fiii săi sunt foarte buni.

Ei iubesc vânătoarea şi mereu au iubit-o, eu nu. Sunt vânători, vânători experimentaţi. Ştiu că dau carnea şi ce au vânat triburilor locale. Toată lumea îmi spune că ceea ce ei fac la vânătoare e în bine”, a spus președintele american.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri