Un senator PSD propune ca demnitarii să fie păziţi şi de poliţişti. Lider de sindicat: "Să se păzească singuri! Ce, le e frică?"

Data actualizării: Data publicării:
masina de politie in misiune
Foto: arhivă Poliția Română

Demnitarii ar putea să fie păziți și de polițiști, nu doar de jandarmi și de ofițeri ai SPP, cum se întâmplă acum. Prevederea apare într-un proiect de lege depus de senatorul PSD Tit Brăiloiu. Astfel, demnitarii sunt adăugați la categoria magistraților care, în prezent, beneficiază prin lege de protecția polițiștilor.

Poliția Română va avea printre atribuții și pe cea de a asigura „protecția demnitarilor, judecătorilor și procurorilor și a familiilor lor, în cazurile în care viața, integritatea corporală sau avutul acestora sunt supuse unor amenințări”, potrivit proiectului.

Același proiect de lege ciuntește și din atribuțiile premierului. Tit Brăiloiu vrea ca premierul să fie scos din ecuația numirii șefului Poliției Române. Dreptul de a numi și de a revoca șeful Poliției ar reveni ministrului de Interne.

În prezent, Inspectoratul General al Poliției Române este condus de un inspector general, cu rang de secretar de stat, numit prin decizie a prim-ministrului, la propunerea ministrului Afacerilor Interne, după consultarea Corpului Național al Polițiștilor.

Lider al sindicatului poliţiştilor: Le e jenă să meargă cu capul sus?

Dumitru Coarnă, preşedinte al Sindicatului Poliţiştilor, a comentat la Digi24: „Au făcut un ghiveci cu acest proiect, amestecă numirile cu protecţia.

Ei nu ştiu că este un deficit de personal de peste 25.000 de persoane?

Noi nu putem asigura în limite decente siguranţa publică.

Să se păzească singuri! Au o problemă cu cetăţenii din această ţară, le e jenă să meargă cu capul sus?

Le e frică?”

În privinţa celei de-a doua propuneri, Coarnă a spus că o astfel de prevedere a mai existat, că discuţia rămâne deschisă, dar că trebuie văzută oportunitatea: „Să fie analizată de oameni care se pricep”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri