Un tren care transporta motorină a deraiat în județul Mehedinți

Data actualizării: Data publicării:
tren deraiat ISU Mehedinti 2 010218

Un tren de marfă a deraiat în această dimineaţă în zona localităţii Balota din judeţul Mehedinţi. Este vorba de un tren încărcat cu motorină şI benzină. Un vagon s-a răsturnat, iar alte 3 au sărit de pe şine. În zonă intervin echipaje de la Inspectoratul de Urgenţă.

ACTUALIZARE: Accidentul a avut loc la aproximativ 200 de metri de locuințele din zonă, viața localnicilor nefiind pusă în pericol, spune Cristian Stanciu, şef de birou ISU Drobeta.

Colonel Cristian Stanciu, şef de birou ISU Drobeta din județul Mehedinţi: „O garnitură de tren formată din 20 de vagoane a deraiat, ultimele 4 vagoane erau deraiate, iar unul dintre ele era răsturnat și prezenta scurgeri minore de carburant. În urma deraierii, cel mai important, nu au rezultat victime și nici nu sunt puse în pericol persoane, locuințe sau alte bunuri, incidentul producandu-se la aproximativ 200 de metri de prima locuință din zonă. Transportul feroviar între Craiova și Turnu Severin este blocat. Calea ferată, am înțeles că este afectată și o să mai dureza până o să se reia circulația. În acest moment sunt scurgeri minore, sub formă de picături de motorină și se acționează cu matertial absorbant.”

ACTUALIZARE. În acest moment, echipele de intervenţie ale CFR acţionează la faţa locului și intervin pentru reparaţii la linie şi componentele infrastructurii în vederea redeschiderii traficului în condiţii de siguranţă, anunță CFR Călători. Astfel, se va face transbordare între stațiile Drobeta Turnu Severin - Gârniţa (și retur) se asigură transbordare auto la următoarele trenuri :
- IR 1797 București Nord – Timișoara
- IR 1692 Timișoara – București Nord
- IR 1591 București Nord – Drobeta Turnu-Severin
- IR 1590 Drobeta Turnu-Sverin – București Nord.


Nu există riscul unei explozii, însă traficul feroviar este blocat în zonă, iar cel puţin un tren de pasageri a fost afectat..

tren deraiat ISU Mehedinti 2 010218
tren deraiat ISU Mehedinti 2 010218

Foto: WhatsApp și InquamPhotos/Octav Ganea

Conform IPJ Mehedinţi, trenul are 20 de vagoane încărcate cu motorină. 

În urma accidentului, nu s-au înregistrat victime.  Cei aproximativ 100 de călători dintr-un tren de navetă care urma să tranziteze zona au coborât în stația Balota și au fost preluați de mijloace auto.

Echipele de intervenţie se află la faţa locului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri