VIDEO. Cum s-a văzut, pe ploaie, Festivalul Luminii de la București

Data publicării:
festivalul luminii

Peste 3.300 de leduri şi instalaţii laser au luminat joi seară centrul Capitalei. De la ora 20.00 şi pana la ora 23.00, animaţii 2D şi 3D au fost proiectate pe faţadele Cercului Militar, Bibliotecii Centrale Universitare, clădirii CEC-ului şi Palatului Telefoanelor.

În ciuda frigului şi a ploii, câteva sute de bucureşteni s-au strâns în Piaţa George Enescu - locul în care s-a dat startul festivalului luminilor.

Ne aflăm acum la a treia editie... care de fiecare dată începe sub spectrul ploii, dar de fiecare dată reușim să o învingem. De la Biblioteca Universității până la Dâmbovița veți vedea un număr de 22 de instalații. Unele sunt pe fațadele clădirilor, altele sunt instalații de sine stătătoare. Sunt mappinguri, proiecții care vin din nouă țări”, a precizat organizatoarea Festivalului, Mihaela Păun.

Circulaţia pe Calea Victoriei a fost blocată, iar oamenii au străbătut întreg bulevardul pentru a admira spectacolul de lumini.

Noi, de la festivalul international de lumini de la Berlin suntem parteneri şi sunt foarte mândră că am putut crea câteva instalaţii aici. Aceste instalaţii pun oraşul într-o cu totul şi cu totul altă lumină iar oamenii le vor îndrăgi", a explicat Birgit Zander, partener al Festivalului Luminii din București.

Locuitorii Bucureștiului, care au stat în ploaie și frig ca să admire jocul de lumini, au numai cuvinte de laudă despre spectacol.

„Sunt spectaculoase. Crează o senzație de arhaism. Este foarte, foarte spectaculos".

„Sunt superbe. Îmi pare rău că ploua. Anul trecut a fost la fel de frumos. Sper să fie la fel de frumos și anul acesta".

„Sunt destul de impresionante și cred că ploaia ajută pentru că dacă te uiți în sus se văd picăturile de apă luminate".

Mai sunt trei zile de festival, iar prognozele meteo spun că vremea se va îmbunătăţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri