VIDEO Experiment în trafic. Cum își împart strada bicicliștii și șoferii

Data actualizării: Data publicării:
trafic

În Bucureşti, un motociclist sau un biciclist ajunge sigur la spital în fiecare zi! Statistica aceasta se păstrează de ani de zile. Chiar dacă în multe cazuri vina este împărţită, cele mai multe accidente sunt, totuşi, din cauza şoferilor de autoturisme. O echipă Digi24 a mers cu un ofiţer de la Rutieră pentru a vedea cine sunt cei dispuşi să împartă şoseaua şi cu alţii: bicicliştii, motocicliştii sau şoferii?

Într-o clipă de neatenţie, aceşt şofer l-a luat pe capotă pe bicilistul care mergea regulamentar. S-a întâmplat la începutul lunii, dar oamenii legii spun că astfel de accidente se petrec tot timpul pe orice stradă sau bulevard al Capitalei.

Ovidiu Munteanu, comisar şef Brigada Rutieră: Cele mai multe evenimente rutiere în care sunt implicați bicicliștii și motociliștii sunt neacordarea de prioritatea de către conducătorii de vehicule.

O echipă Digi24 a făcut un experiment. Câte astfel de incidente au loc într-o oră?

Polițist: Bicilistul a traversat călare pe bicicletă fără să se dea jos. Abia acum s-a oprit. S-a asigurat în ultimul moment. Acela nu numai că nu a traversat pe trecere, a ocolit-o prin stânga prin fața refugiului pentru pietoni. Motociclistul a schimbat banda fără să semnalizeze.

Au fost şi cazuri când biciliştii au intrat pe banda de autobuze, deși această porţiune de drum este interzisă pentru ei.

Un biciclist primește avertisment din partea poliției.

-M-a oprit că nu ştiu ce am făcut.

-Această bandă este special destinată transportului public de persoane de persoane. Trece un autobuz pe lângă dumneavoastră şi vă pune în pericol.

-Tot pe stradă trebuie să mergem și să ocolim. E foarte greu cu biciclete.

Șoferii se plâng că tocmai astfel de greșeli duc la tragedii pe șosele.

Șofer: Nu semnalizează, merg foarte repde între benzi. La mine se strâmbă tabla, la el se strâmbă altceva.

Șofer: Vin în ultimul moment și dacă eu nu aș fi foarte atent, aș putea să am o problemă. Dar sunt motocicliști și motociliști, unii corecți și atenți, alții ca și șoferii.

Anul trecut, în Capitală, 4 motociliști și 3 bicicliști și-au pierdut viaţa. Alţi 87 au fost grav răniți.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri