VIDEO. Imagini spectaculoase - cum s-au despărțit românii de regele Mihai în 1992

Data actualizării: Data publicării:
rege mihai

În anii 90, mulți dintre români nu și-au dat seama ce s-a întâmplat atunci. Legați la ochi de propaganda comunistă, dar și de cea care a urmat căderii comunismului, mulți dintre conationalii nostri nu au priceput adevărata semnificație a întoarcerii din drum a Regelui Mihai.

„Regina şi cu mine suntem atât de mişcaţi de minunata primire pe care ne-aţi făcut-o nouă şi principelui, nepotul nostru, în această vizită - din păcate, atât de scurtă”, spunea regele Mihai atunci.

Era primăvara lui 1992. Regele Mihai îşi încheia prima sa vizită oficială în România, după tentativa eşuată din 1990. La plecare, pe aeroport a fost aclamat de mii de oameni.

Alături de Rege a fost, pe parcursul întregii vizite, jurnalistul Emil Hurezeanu. El a fost, de altfel, singurul ziarist care l-a însoţit pe regele Mihai în cele două călătorii în România, de la începutul anilor '90. Îl vedem în aproape toate imaginile filmate în 1992. Emil Hurezeanu, acum ambasadorul României în Germania, va fi aici, în studioul Digi24, de la ora 21:00.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri