VIDEO. Prințul Charles a încercat kendama, la Micloșoara

Data actualizării: Data publicării:
miclosoara

Prinţul Charles își încheie încă o vacanţă în România. Ultima zi înainte de plecare a fost una relaxantă - s-a jucat cu kendama şi a urmărit un spectacol cu acrobaţii pe cal, la finalul căruia s-a încins o horă. Prinţul de Wales a vizitat şi muzeul din Micloşoara, un obiectiv turistic care a fost reabilitat şi amenajat de prietenul său, contele Kalnoky.

Prinţul Charles a avut o zi plină la Micloşoara. A vizitat Muzeul Vieţii Transilvănene, însoţit de contele Kalnoky, de contesă şi de alţi apropiaţi din zonă. Obiectivul turistic a fost inaugurat de curând, după ce a trecut printr-un amplu proces de restaurare și amenajare.

Amenajarea muzeului a început în 2014. Multe din obiectele expuse sunt adunate din sate din Transilvania sau chiar din afara României. Toate au însă ceva în comun: sunt piese originale şi au făcut parte din viaţa cotidiană a nobililor, de acum câteva sute de ani.

În curtea muzeului, un tânăr pasionat de kendama i-a făcut prinţului Charles o demonstraţie a jocului de îndemânare. Şi prinţul şi-a încercat apoi puterile, dar nu a reușit să atingă performanța puștiului.

„A zis că doar îi trebuie mai multă experienţă”, a povestit ulterior băiatul, care mărturisește că se antrenează cam cinci ore pe zi.

La finalul vizitei, prinţul de Wales a asistat la un moment artistic cu câţiva copii din Valea Crişului, comuna unde se află principala reşedinţă a familiei Kalnoky. Cei mici au pregătit un spectacol cu acrobaţii pe cal.

Reporter: Ce aţi făcut cu caii?

Copii: Am dansat, am călărit, ne-am simţit foarte bine.

- Şi prinţul ce a făcut?

- S-a aşezat şi s-a uitat la noi.

- Şi v-a aplaudat?

- Da, i-a plăcut foarte mult tot ce am făcut.

„Ei sunt pe atelierul de voltij, deci fac acrobaţii pe cal. (...) Au avut emoţii, toată lumea a avut”, dezvăluie Zsolt Rako, asistent social.

Moştenitorul coroanei britanice s-a prins în horă, alături de cei prezenţi şi a plecat de la muzeu încântat de spectacolul oferit de copii.

Extraordinar!”, a calificat prințul Charles spectacolul, la plecare.

Prinţul Charles ajunge sâmbătă la Teiuş, în Cluj. Este o vizită privată în care moştenitorul coroanei britanice va vizita biserica greco-catolică din oraş. Prinţul Charles se află în România de la începutul săptămânii, a fost la Viscri, dar şi la casele pe care le-a cumpărat pe Valea Zălanului.

Citiți și: Kendama, noul joc-fenomen

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri