VIDEO. Proteste mute în trei orașe importante ale țării

Data publicării:
protest mut

Au fost proteste mute, sincronizate, sâmbătă, în trei orașe importante ale țării, la miezul zilei. Așa cum se întâmplă de două luni deja la Sibiu, oamenii s-au adunat și la Cluj Napoca și la Iași. Timp de 15 minute au stat cu ochii pe sediile PSD, protestând fața de implicarea politicului în justiție.

Pietonala din faţa sediului PSD din Cluj-Napoca s-a umplut de oameni la 12 fix. Zeci de protestatari s-au aşezat pe cinci rânduri şi au stat nemişcați un sfert de oră. Printre ei, a fost şo unul dintre organizatorii manifestaţiilor din Sibiu, de unde a fost preluat modelul acestui protest.

„Am avut o întâlnire la Bruxelles unde am participat împreună cu alte organizații civice și acolo ne-au spus că ar fi interesant să încercăm să organizăm o rețea de proteste în țară, proteste tăcute, prin care să afirmăm faptul că noi credem în destinul european al României și că felul în care PSD guvernează România e antieuropean”, a explicat sibianul.

Oamenii militează pentru o justiție independentă.

„Vreau să transmit ceea ce am pe pancartă. Vreau legi pentru cetățeni, nu pentru politicieni”, a declarat un alt participant.

„S-a vorbit foarte mult despre acest subiect și iată că în sfârșit putem să și tăcem”, explică un al treilea.

La aceeaşi oră, şi la Iaşi a fost organizat un protest mut. Tot în faţa sediului PSD.

„Suntem solidari cu colegii și cu românii din Sibiu, din Cluj și din alte orașe ale țării. Vrem să arătăm conducătorilor acestei țări că vedem tot ce fac. Că suntem nemulțimiți de ceea ce fac”, explică un participant.

„Simțim că protestele noastre vor aduna până la urmă o masă mai mare de oameni. Noi păstrăm flacăra vie de un an încoace. Și de aceea ne pregătim ca în cazul în care cei de la guvernare nu ne ascultă vocile, ne vom uni într-un glas mai mare”, spune o femeie.

„Este un nou protest de susținere a statului de drept . Este un nou protest pentru a susține o Românie democratică, europeană”, arată un bărbat.

Mişcarea de la Sibiu a început în decembrie cu o manifestaţie care a durat 60 de ore. De 53 de zile protestatarii se adună în faţa sediului PSD Sibiu.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri