VIDEO. Tavan prăbuşit peste bătrânii de la un azil din Sighetu Marmaţiei

Data actualizării: Data publicării:
IMG-20180214-WA0001

Incident grav în această dimineaţă la un azil de bătrâni din Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş. Un tavan s-a prăbuşit peste oamenii aflaţi într-o încăpere. Bucăţile căzute au rănit două persoane care au fost transportate de urgenţă la spital.

UPDATE: ora 13:00 - Căminul de bătrâni din Sighetu Marmaţiei în care doi bărbaţi de peste 70 de ani au fost răniţi după ce s-a prăbuşit tavanul a fost închis de autorităţi, până la efectuarea unei expertize privind starea imobilului, iar toţi cei 125 de beneficiari au fost transferaţi în alte unităţi similare. Răniţii vor fi externaţi, iar Poliţia a anunţat că a deschis un dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală din culpă.

"Poliţiştii din Sighetu Marmaţiei au întocmit dosar penal sub aspectul infracţiunii de vătămare corporală din culpă şi continuă cercetările", a declarat, pentru Digi24, Cecilia Grozavu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Maramureş.


UPDATE: ora 12:30 - 2,639 milioane de lei a fost valoarea lucrărilor de reabilitare făcute la căminul de bătrâni din Sighetu Marmaţiei între 2006 şi 2011.


UPDATE: ora 12:00 - „Clădirea a fost obiectul unei lucrări de reabilitare în perioada 2005 -2010, pe baza unui
proiect al Autorităţii Naţionale pentru Persoane cu Handicap, finanţat de Ministerul Muncii”, a declarat, într-o intervenţie la Digi24, Atilla Somogyi, purtător de cuvânt al CJ Maramureş.

„A fost vorba de o perioadă de întrerupere. După un an şi ceva, timp în care constructorul a renunţat, lucrările au fost reluate. De la faţa locului, colegii m-au informat că este vorba, probabil, despre dislocarea grinzilor care erau acoperite cu plăci de rigips.”

„În acest moment suntem în situaţia în care efectuăm verificări privind toate activităţile care s-au derulat în cadrul acestei clădiri. S-a format la nivel de Consiliu Judeţean o comisie; se deplasează către Sighetu Marmaţiei un reprezentant al Direcţiei Tehnice, o persoană desemnată de ISU şi un expert din partea Inspecţiei de Stat pentru Construcţii. (...) Se va recurge la expertizarea întregii clădiri”, a explicat Atilla Somogyi.

„În mod cert, în urma concluziilor, cei care sunt vinovaţi, partea de constructor, vor trebui să răspundă pentru modul în care şi-au făcut datoria, în sensul în care, pe baza constatării, se poate merge până la ceea ce înseamnă responsabilitatea penală, materială, tot ce prevede legea”, a precizat purtătorul de cuvânt al CJ Maramureş.


UPDATE: ora 11:30 - Clădirea în care s-a întâmplat incidentul a fost ridicată în 1887, iar grinzile sunt cele originale. În momentul în care tavanul s-a prăbuşit, în încăpere se aflau trei persoane. Toate sunt cu probleme psihice şi erau imobilizate la pat.


UPDATE: ora 11:15 - Potrivit unor surse medicale, răniţii sunt în stare stabilă şi este posibil să fie lăsaţi să plece din spital.


Incidentul a avut loc în jurul orei 8, când tavanul unei încăperi de la azilul din Sighetu Marmaţiei s-a prăbuşit peste persoanele aflate înăuntru. Din primele informaţii, se pare că ar fi vorba despre un tavan fals care a căzut, fără a se cunoaşte cauzele care au determinat acest lucru.

Două persoane au fost rănite. Un bărbat de 73 de ani a fost transportat la spital, de un echipaj al Ambulanţei, în timp ce unul de 76 de ani a fost preluat de medicii SMURD.

Cei doi sunt acum la Spitalul Municipal din Sighetu Marmaţiei, unul fiind suspect de fracturi costale, iar pentru celălalt se aşteaptă consultul neurologic.

tavan cazut azil Sighet (1)
tavan cazut azil Sighet (1)

În căminul aflat în subordinea Consiliului Judeţean Maramureş sunt cazate aproximativ 100 de persoane care vor fi relocate în alte centre din Sighetu Marmaţiei, De altfel, o parte dintre acestea au fost deja mutate.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri