„Vreau o țară ca afară!”. Cornel Ilie, de la Vunk: Erau mai bune vremurile când am scris piesa asta decât acum!

Data publicării:
cornel ilie vunk

„Vreau o ţară ca afară!” e un refren care a făcut mai multă istorie decât ar fi sperat chiar şi cei care au lansat hitul, în 2010: trupa Vunk. Mesajul e la fel de viu și acum. Şi totuşi, ce s-a schimbat în opt ani? Cornel Ilie, liderul trupei Vunk, spune că disperarea e mai mare decât era atunci naivitatea. Despre muzică, speranţe şi iluzii a vorbit Cornel Ilie în  emisiunea „În faţa ta” de la Digi24.

- Când ați scris „Vreau o țara că afară”, v-ați gândit la un manifest? 

- Mă gândeam zilele astea că ce bune erau vremurile când am scris piesa asta comparativ cu ce e acum, adică ce bine era atunci, în 2010, față de ce se întâmplă acum. Atunci mai există o speranță, era o naivitate mai mare decât este disperarea de acum, spune Cornel Ilie.
- Și acum ce vrei, o țară ca afară?
- O țară normală, (...) vreau respect din partea celor care ar trebuie să ofere asta din partea oamenilor ei. Măcar atât! Respect, nu sfidare, nu aroganță, pentru că asta cred că deranjează pe cei mai mulți, nu faptul că fură, ci faptul că sunt luați și peste picior!

În interviul de la Digi24 Cornel Ilie vorbește și despre începuturile trupei sale, despre relația lor cu politicienii și „cântatul la nunți”, despre piața muzicală din România, dar și despre motivul pentru care nu a plecat din țară, așa cum au făcut-o deja doi dintre foștii membri ai trupei. Urmăriți interviul integral în materialul video de mai sus.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri