Copilul salvat din puţ, invitatul special al Digi24 la paradă

Data publicării:
danut

Parada militară de la Bucureşti a avut un spectator luptător ca soldaţii care defilau: băieţelul de nici trei ani din Teleorman ce a învins moartea după ce a stat o jumătate de zi într-un puţ adânc de 15 metri. Dănuţ a vrut să vadă defilarea, iar Digi24 a avut grijă să îi îndeplinească visul: l-a dus la Arcul de Triumf.

La prima oră, Dănuţ era gata de plecare. Inima îi bătea nebuneşte: avea să vadă pompieri, militari, tancuri şi avioane prima dată în viaţa lui. Ca să ajungă la timp la Bucureşti, s-a trezit când nici nu se luminase de ziuă.

Mama băieţelului salvat din puţ l-a înveşmântat cu haine de sărbătoare: cravata nu a lipsit din ţinută. Emoţionat la gândul că va vedea parada pe viu, copilul făcea planuri.

Mama lui Dănuț: „Aseară ne spunea că o să se vadă cu domnul preşedinte. Mami, o să mergem la Bucureşti să vedem multe tancuri!”

Dănuţ s-a născut a doua oară în primăvară. A căzut în puţul din curtea casei. 12 ore s-au chinuit pompierii să îl scoată din apa rece ca gheaţa. Când speranţele începeau să pălească, s-a întâmplat minunea.

Vasile Pascu, tatăl lui Dănuţ: „Acesta este puţul, l-am acoperit. Am şi plecat de aici ca să nu ne mai aducem aminte.”

Drumul lui Dănuţ până la Bucureşti a durat peste două ore. Suficient pentru ca eroul de doi ani să tragă şi un pui de somn. Pe traseu s-a întâlnit şi cu unul dintre pompierii care i-au salvat viaţa: pentru că erau deja cunoştinţe vechi, militarul s-a oferit sa îi fie ghid.

După două ore și jumătate, echipa Digi24 l-a a dus pe Dănuţ la Arcul de Triumf. Acolo s-a întâlnit cu alți salvatori.

Pompierul care a crezut cel mai mult în minunea că îl va smulge pe Dănuţ din ghearele morţii aproape nu s-a dezlipit de băieţel.

Plutonier Răducu Ionel, ISU Bucureşti-lfov: „Se zvonea că nu ar mai fi în viaţă, dar eu eram singurul care îl auzeam că mai avea putere să mai scâncească. M-am bucurat foarte mult că ne-am revăzut.”

Dănuţ a venit la paradă cu părinţii şi surorile lui.

În afară de casca pompierilor, Dănuţ a fost mai impresionat doar de avioanele de luptă.

Dănuţ a devenit unul dintre copiii pompierilor din Bucureşti şi din Teleorman, care au participat la operaţiunea de salvare a lui. Uniţi pe viaţă de pariul câştigat cu moartea militarii speră să îl revadă pe băieţel de fiecare dată la 1 Decembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri