Culisele vizitei lui Liviu Dragnea în SUA

Data actualizării: Data publicării:
dragnea grindeanu trump fb2

La mai mult de un an de la mult discutata vizită a lui Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu în Statele Unite, cu ocazia învestirii lui Donald Trump, apar detalii din culisele acestei deplasări. Publicaţia americană McClatchy descrie legăturile liderului PSD cu un controversat lobbyist american. La câteva luni după această vizită, firma cu profil militar a lobbistului care l-a invitat pe Liviu Dragnea la Washington şi-a deschis o filială şi în România.

E vorba despre un articol care indică posibile legături între vizita lui Liviu Dragnea în Statele Unite şi contracte militare în România. În încercarea de a-i face profilul controversatului lobbyist şi om de afaceri american Elliott Broidy, o figură importantă pentru Partidul Republican, publicaţia americană McClatchy descrie relaţia lui cu „personaje controversate din Statele Unite şi din străinătate, care au probleme cu legea”.

Aceşti străini sunt tocmai Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu. Asta pentru că Broidy e cel care i-a invitat pe liderul PSD şi pe fostul premier la ceremonia de învestire a lui Donald Trump, din ianuarie 2017.

De la acea vizită, au rămas celebrele fotografii postate de Liviu Dragnea, de la o cină la care a participat şi Donald Trump. Cu această invitaţie, Elliott Broidy urmărea să-şi promoveze compania specializată în servicii high-tech pentru armată.

Nu tuturor li s-a părut o idee bună ca americanul să ţintească şi spre România. Un fost senator care face parte din boardul firmei lui Broidy l-a sfătuit pe lobbist să aibă mare grijă când vine vorba despre România, din cauza corupţiei.

Cu toate acestea, în mai 2017, firma şi-a deschis o filială în România, după care a semnat un contract de parteneriat cu Institutul Naţional de Cercetare Informatică. Scopul acestui parteneriat, aşa cum apare el în raportul de activitate al Institutului român, e să participe împreună la licitaţia organizată de Ministerul Apărării Naţionale pentru realizarea unui Centru de comandă unificat, un proiect de 1 milion de euro.

Dar, potrivit HotNews.ro, compania lui Brady a semnat în mare secret, chiar luna aceasta, un contract cu ROMARM, cu o valoare estimată la 180 de milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri