Invazie de produse contrafăcute, la punctele vamale de la granița cu Bulgaria

Data actualizării: Data publicării:
produse false 2

Falsuri de zeci de milioane de euro! Asta păzesc zilnic polițiștii de frontieră din Giurgiu, locul unde sunt confiscate cele mai multe produse contrafăcute pe care contrabandiștii încearcă să le aducă în România!

Capturile cresc de la an la an. Marfa este adusă din Turcia. Articole vestimentare, încălțăminte sau chiar cosmetice. Unele sunt atât de bine făcute, încât cu greu îți dai seama că sunt contrafăcute. Fenomenul ia amploare, astfel că la nivelul Uniunii Europene se vorbeşte despre înființarea Poliției Brandurilor.

Alexandra Popescu, subcomisar Poliția de Frontieră: Aici, aceste produsele contrafăcute vin de obicei ascunse fie în turisme, autocamioane, în diverse mijloace de transport și de obicei ele sunt disimulate printre alte bunuri transportate legal. Posesorii acestor bunuri care sunt fie români, fie cetățeni străini, declară că cumpără aceste bunuri din diverse bazare din Instanbul și nu cunosc faptul că ele sunt contrafăcute. De asemenea, aceștia declară fie că le cumpără pentru a le comercializa, fie pentru a le face cadou unor alte persoane. Sunt ridicate și trimise la expertizarea titularului de marcă, iar la finalizarea cercetărilor în conformitate sunt distruse. Comparativ cu anii anteriori s-a constatat că există un trend crescător al acestor descoperiri pe linia bunurilor contrafăcute.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri