Poliția o contrazice pe Carmen Dan. Sindicalist: Sunt sute de secții fără polițiști în serviciu după ora 16.00

Data actualizării: Data publicării:
emblema politia romana_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Poliţia Română o contrazice pe Carmen Dan. Ministrul de Interne a declarat că nu există secţii de poliţie care să se închidă la ora 16.00, comunicatul Poliţiei confirmă că există probleme în asigurarea permanenţei şi anunţă că este în căutarea unor soluţii. Digi24 a prezentat în urmă cu două zile un reportaj din Teleorman unde mai multe secţii de poliţie aveau program de fabrică 8.00-16.00.

În urma materialelor prezentate de Digi24, Poliţia Română contrazice opinia ministrului de interne, Carmen Dan, care susţinea în urmă cu doar câteva zile, că nu există secţii de poliţie care se închid la ora 16.00.

Într-un comunicat trimis cu putin timp in urma, Inspectoratul General de Poliţie recunoaşte că există probleme şi că se lucrează la asigurarea unui serviciu de poliţie permanent şi de calitate în astfel de zone.

Sefii Poliției Române spun ca se vor consulta cu angajaţii din ţară, dar şi cu sindicate pentru a găsi soluţii.

Digi24 a prezentat in urma cu două zile, localităţile în care Secţiile de Poliţie se închid la ora 16.00. În aceste cazuri, pentru situaţiile de urgenţă, se va acţiona după regula „cel mai aproape de locul producerii evenimentului sesizat”.

Statutul poliţistului arată că oamenii legii sunt obligaţi să se prezinte la programul de lucru prestabilit dar şi în afara acestuia, numai daca timpul lucrat este compensat.

Cosmin Andreica, lider al Sindicatului Europol: „În momentul de față există sute de unități de poliție unde, după ora 16.00 și în zilele de weekend, nu există polițiști în serviciu. Ei intervin de acasă și vin abia după ce se comite o infracțiune, iar acest lucru generează o lipsă de siguranță pentru cetățenii din localităţile respective”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri