Statutul Casei Regale | Reacția Custodelui Coroanei după avizul negativ din guvern

Data actualizării: Data publicării:
171215_REGELE_MIHAI_DEPUS_PALATUL_REGAL_margareta radu duda22_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Avizul negativ privind proiectul de lege referitor la Casa Regală a României nu are legătură cu părăsirea Palatului Elisabeta fiindcă acesta este în procedură parlamentară, la Senat, nu la Guvern, se arată într-un comunicat al biroului de presă al Casei Majestății Sale Custodelui Coroanei.

171215_REGELE_MIHAI_DEPUS_PALATUL_REGAL_margareta radu duda22_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

„De asemenea, menţionăm că nu s-a primit la Casa Majestății Sale nicio ofertă din partea RAAPPS pentru a prelua cu chirie Palatul Elisabeta.Nu au început discuțiile dintre Casa Majestății Sale Custodelui Coroanei și RAAPPS cu privire la acest subiect. După data de 5 februarie 2018, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, va acționa conform legislației în vigoare”, se mai spune în textul citat.

„Majestatea Sa își manifestă speranța că parteneriatul cu instituțiile Statului va continua, pentru ca activitățile Familiei Regale în sprijinirea intereselor fundamentale ale României să aibă loc în viitor,

așa cum s-a întâmplat de 20 de ani încoace.Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, își reafirmă angajajmentul de a duce mai departe legământul tatălui său, Regele Mihai, față de Coroană și față de Națiune, în prezent și în viitor”, adaugă comunicatul.

Cabinetul Tudose a dat, în şedinţa de miercuri,  aviz negativ iniţiativei legislative referitoare la reglementarea statutului juridic al Casei Regale.

Pe 29 decembrie 2017, premierul Mihai Tudose declara că Guvernul va da un aviz negativ proiectului de lege privind reglementarea statutului juridic al Casei Regale, subliniind că Palatul Elisabeta a fost dat în folosinţă regelui Mihai în calitate de fost şef al statului, nu şi urmaşilor acestuia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri