VIDEO. Un gândac pe steagul României, în timpul declarațiilor lui Teodorovici

Data actualizării: Data publicării:
gandac teodorovici

Apariție neașteptată în timpul declarațiilor făcute de Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, joi după-amiază. Un gândac s-a plimbat nestingherit pe tot timpul conferinței de presă. Mai jos, un fragment:

Gândacul pare a fi o ploșniță a cerealelor (gândacul urât mirositor). Atunci când nu mai are ce mânca, el intră și în orașe. În această perioadă caută adăpost pentru hibernare și intră adesea în crăpături, rosturi sau chiar imobile. Drept dovadă, unul a apărut chiar în sediul Guvernului.

Citiți și:  Cât de nocivi sunt gândacii urât mirositori care ne invadează toamna casele?

Eugen Teodorovici a anunțat joi că Guvernul a adoptat Ordonanţa privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI), care ar urma să aibă o capitalizare de circa 9 miliarde de lei. Ulterior, vor fi stabilitate şi companiile care intră în Fond, a precizat ministrul Finanţelor.

Principalele afirmații ale ministrului de Finanțe despre FSDI:

  • Scopul Fondului nu e privatizarea companiilor.

  • Fondul va fi activ la participări în PPP și va ajuta la finanțarea start-up-urilor, creșterea competitivității companiilor, crearea locurilor de muncă, dezvoltarea capitalui uman, etc.

  • Vor fi respectate prevederile OUG 109 privind guvernanța corporativă a companiilor.

  • Se vor putea vinde prin listare peste 51% din capitalul firmelor, fără limită superioară căci aceasta este practica în cazul altopr fonduri și pentru a demonstra autorităților UE că nu există limite bicrocratice puse de stat.

  • Care sunt companiile ce vor intra în Fond se va stabili săptămâna viitoare.

  • Statul avea doar doi reprezentanți din cei 9 în conducerea Fondului Suveran.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri