Pesta ucide porcii din România. Carnea se importă acum din Austria

Data publicării:
Misconceptions Surrounding Eating Pork And The Swine Flu Lower Hog Prices
Foto: Gulliver/Getty Images

O veste bună vine din nord-vestul ţării. Autorităţile anunţă că primele focare descoperite de pestă porcină au fost eradicate. Acolo, pe o rază de 10 kilometri nu mai sunt animale bolnave, arată testele veterinarilor. Totuşi, efectele se văd deja în piaţă. O mare parte din carnea de porc pe care o vor cumpăra românii va fi din import.

Cel mai afectat producător în urma pestei porcine africane şi-a reînceput activitatea. Patronul companiei cu sediul în Tulcea importă acum carne de porc tocmai din Austria. Ferma de porci i-a fost lichidată, iar omul de afaceri a decis să o ia de la zero. I-au fost omorâți 48.000 de porci și i-au fost distruse 100 de tone de preparate și 600 de tone de carne.

Nicolae Ciuleac, om de afaceri: Mai bine preferi să nu ajungi să cumperi nimic din ţară pentru că atâtea locuri infestate sunt că nu mai ştii unde e bine şi unde nu. Şi prin ce am trecut noi, sigur că acum ajungi să sufli şi-n iaurt... E pe termen lung situaţia, îşi va reveni, odată se va termina şi cu asta, dar trebuie să înţelegeţi că cererea e mare, oferta mică, preţurile evident că vor creşte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri