Americanii deschid încă o fabrică la Oradea

Data publicării:
oradea

După luni de muncă, americanii de la Inteva au deschis o fabrică de componente auto în Oradea. Deocamdată au angajat 175 de oameni, dar speră ca la sfârșitul anului viitor să plătească 300 de angajați.

Lon Offenbacher, președinte și CEO al companiei Inteva: „Ne preocupăm să recrutăm în continuare mai mulți ingineri de aici, care vin pregătiți de pe băncile colegiilor și a facultăților.”

Americanii de la Inteva nu sunt la prima investiție în județul Bihor. În urmă cu 9 ani au deschis o fabrică în Salonta.

Laurențiu Porțan, managerul companiei Inteva Oradea: „Au găsit aici un climat de afaceri bun. Cu siguranță a contat faptul că suntem aproape de graniță, practic suntem la câțiva kilometri de autostrăzi.”

În ultimii doi ani, alte două companii de peste Ocean au investit la Oradea. Emerson este una dintre ele. A amenajat o fabrică pe un teren de 14 hectare din parcul industrial, unde lucrează peste o mie cinci sute de angajați. În aceeași zonă a deschis o fabrică și producătorul american de componente electronice Plexus, care are acum o mie de muncitori.

Delia Ungur, directorul general al Agenției de Dezvoltare Locală Oradea: „Este un semnal ca în Oradea am reușit să asigurăm un climat investițional foarte bun, iar pentru oraș înseamnă, desigur, locuri de muncă. Strategia noastră prevede să atragem cât mai multe companii care produc piese auto în Oradea.”

În 2015, administratorul parcului industrial din Oradea a reușit sa încheie contracte în valoare de 57 de milioane de euro, care vor genera aproape o mie de locuri de muncă. Acestea se adaugă celor peste trei mii cinci sute deja existente.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri