Aplicația de făcut bani care provoacă neliniște pe Wall Street

Data actualizării: Data publicării:
Teanc de dolari americani USD
Foto: Guliver/Getty Images

Robinhood, o controversată aplicaţie prin care investitorii pot cumpăra sau vinde acţiuni fără niciun fel de comision, creează nelinişte pe Wall Street.

Aplicaţia a încheiat deja anul cu 6 milioane de utilizatori şi este evaluată la peste 5 miliarde de dolari, dar a intrat şi în atenţia instituţiilor de reglementare din cauza practicilor extrem de opace.

Creatorii Robinhood susţin că vor să democratizeze sistemul financiar american, prin eliminarea comisioanelor de tranzacţionare. Numai că succesul său din ultimii ani îi pune pe gânduri pe oficiali.

Recent, Robinhood anunţa că va oferi clienţilor săi din America şi posibilitatea de a deschide depozite de economii, la o dobândă fixă de 3 procente. Fără alte costuri suplimentare.

Numai că acest plan a fost făcut public înainte de a cere aprobare din partea instituţiilor de reglementare, iar agenţiile guvernamentale au atras atenţia că nu este atât de simplu şi i-au avertizat pe investitori să nu-şi plaseze banii înainte de a se informa cu atenţie.

Alţi internauţi care au testat aplicaţia avertizează însă că Robinhood te poate lăsa falit. De multe ori, trimite ştiri cu informaţii care se contrazic şi îi duce pe investitori pe piste greşite.

Tranzacţiile nu sunt taxate, dar riscurile de a pierde bani mulţi sunt extrem de mari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri