Au început plățile daunelor pentru asigurații Astra

Data publicării:
astra asigurari 1

Peste aproximativ doi ani, mai exact peste 20 de luni vor fi aprobate ultimele dosare de daună pentru clienții care au avut asigurări la compania Astra, o companie care a intrat în faliment.

Toate aceste dosare de daună au fost preluate de Fondul de Garantare, un fond constituit din sume de bani depuse de toate companiile de asigurări. Unu la sută din orice poliță de asigurare se duc în constituirea acestui fond, care în prezent are o valoare totală de un miliard de lei. Jumătate din acești bani vor fi dați pentru a acoperi daunele în urma falimentului Astra.

Până acum, la Fondul de Garantare s-au strâns aproximativ 65.000 de dosare de daună, atât din dosarele preluate de la compania Astra, cât și dosarele noi care au fost deschise la Fondul de Garantare. Doar jumătate din aceste dosare sunt vizate cereri de plată formulate deja din partea clienților. Cealaltă jumătate, peste 30.000 de clienți, nu au făcut încă cereri de plată.

Din cei aproximativ 30.000 de clienți care au făcut solicitări de plată, până acum au fost aprobate doar 4.171 de solicitări, iar din acestea, doar 248 au fost plătite efectiv începând de ieri.

Până la data de 25 aprilie 2016, au fost avizate în Comisia specială  4195 de dosare, din care un numar de 24 au fost respinse. Suma aprobată la plată pentru celelalte 4.171 de dosare este de 16.117.482, 77 lei.

Plățile se vor efectua în funcție de varianta aleasă de fiecare creditor de asigurări: într-un cont bancar prin virament, prin mandat poștal sau cash, la orice agenţie a băncii Raiffeisen.

Plata despăgubirilor se va face în limita a 450.000 lei pentru fiecare creditor de asigurare al societății aflate în faliment.

Falimentul Astra secătuiește astfel la aproape jumătate Fondul de Garantare. În condițiile în care o altă companie de asigurări ar da faliment, atunci într-adevăr s-ar înregistra o problemă majoră pe piața asigurărilor.

Detalii despre plățile asiguraților Astra și alte date statistice, în comunicatul Fondului de Garantare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri