Apartamente în România, cumpărate cu bani virtuali

Data actualizării: Data publicării:
bloc nou imobiliar apartamente shutterstock_1056238577

O agenţie imobiliară din România a introdus metoda de plată cu bani virtuali pentru locuințe. Acum două luni s-a făcut şi prima tranzacţie cu bitcoin.

Pentru un apartament de 60 de metri pătraţi, care costa 76 de mii de euro, echivalentul în moneda virtuală este de 7 bitcoini.

Cristina Leaşcu, agent imobiliar: Este un apartament clasic, cu două camere, decomandat, bucătăria este închisă, la living are un balcon suficient de generos, se predă finisat, la cheie, gresie, faianţă, parchet, uşi de interior, toate finisajele sunt la alegerea clientului dintr-o gamă pe care noi o punem la dispoziție.

Tranzacţia se face cu bitcoinul jos, iar preţul în moneda virtuală creşte în funcţie de cererea de pe piaţă.

Crisina Leaşcu, agent imobiliar: Da, am avut acum două luni o tranzacţie în bitcoini, un apartament tot în bloc nou şi tranzacţia a fost la momentul respectiv 4 bitcoini. S-au tranzacţionat două şi au mai fost în discuţii destul de avansate înca două, doar că am prins fix scăderea bitcoinului și clienții au zis că mai așteaptă puțin.

Este ceva nou, aşa că mulţi sunt sceptici cu privire la concept.

Bărbat: Pentru mine este o metodă de plată neobișnuită, majoritatea populaţiei nu are prea multă tangenţă cu acest tip de plată şi la noi tranzacţiile astea cred că sunt destul de reduse cu bitcoinul.

Bărbat: Interesantă, e de noutate, însă eu personal nu aş investi într-o astfel de monedă, mi se pare foarte riscant .

Femeie: La noi e foarte greu de realizat pentru că oamenii nu au încredere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri