Leul pierde teren pe piaţa interbancară

Data publicării:
lei

Leul se depreciază puternic în faţa monedei europene pe piaţa interbancară. Cursul de schimb a urcat la peste 4 lei şi 75 de bani în această dimineaţă, după ce ieri aseară atinsese chiar 4 lei şi 76 de bani.

Este o depreciere puternică a leului comparativ cu euro, vedem un curs de aproximativ 4 lei şi 75 de bani, faţă de 4 lei şi 71 de bani, referinţa oficială de ieri anunţată de Banca Naţională. Aşadar, moneda noastră a pierdut 4 bani, deocamdată şi cu toţii aşteptăm ora 13, când vom avea noul curs oficial.

Este o perioadă proastă pentru leu, luna aceasta a atins nouă recorduri negative, pe fondul veştilor proaste din economie. Importatorii îşi plătesc acum facturile pentru comenzile făcute la sfârşitul anului trecut, deci este cerere mare de valută. La fel, înregistrăm momente de prudenţă ale investitorilor străini care deţin titluri de stat în lei şi încearcă sa le transfere în valută. Mai sunt, desigur, şi simpli cumpărători care achiziţonează în aceste zile euro.

Economiştii vorbesc însă de problemele reale ale economiei, bugetul nu e încă prezentat în Parlament şi în acelasi timp, e si taxa pe lacomie, care a dezechilibrat si mai mult economia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri