Liviu Dragnea, îngrijorat de legea privind evaziunea fiscală în fața oamenilor de afaceri. Grijile lor erau altele

Data actualizării: Data publicării:
dragnea 180128_FINAL_intalnriePSD_010_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Legislaţia privind evaziunea fiscală este proastă, îi face pe oamenii de afaceri să plece din România! E concluzia la care a ajuns liderul PSD Liviu Dragnea. El susţine că actuala formă a legii ar permite ca orice om de afaceri poată fi acuzat de comiterea acestei infracţiuni, chiar dacă NU ar fi vinovat. Tocmai de aceea, spune Liviu Dragnea, ar fi nevoie de o schimbare a legii.

„Și o să mai spun câteva lucruri care sigur că o să genereze astăzi şi mâine şi zilele următoare nişte critici de la anumite unităţi militare. Eu cred că legislaţia în ceea ce priveşte evaziunea fiscală din România este proastă şi creează posibilitatea pentru orice instituţie de control să-l poată acuza pe orice om de afaceri din România de evaziune fiscală. Este atât de complicată, atât de periculos gândită şi redactată, încât orice om de afaceri din România, în această secundă, poate fi acuzat de evaziune fiscală. Şi atunci, rog în mod special Ministerul de Finanţe şi ANAF şi MJ, împreună cu colegii din Parlament, împreună şi cu alte instituţii, într-o perioadă relativ scurtă să venim cu nişte propuneri serioase de schimbare a acestei legislaţii, pentru ca oamenii de afaceri din România să ştie un lucru foarte simplu: că dacă sunt cinstiţi nu au nicio problemă, iar dacă sunt necinstiţi pot avea o problemă, dar să nu mai fie în situaţia în care n-au de unde să ştie dacă nu cumva cineva a doua zi vine şi-l acuză de evaziune fiscală, el fiind convins că nu este în această situaţie. Sunt mulți oameni de afaceri români care au început să caute să-și vândă afaceri pentru că vor să plece de aici de frică”, a spus Liviu Dragnea.

Reprezentanţii marilor afaceri din România nu s-au pronunţat până acum în privinţa unei eventuale redefiniri a acuzaţiei de evaziune fiscală. Au cerut în schimb deschis - infrastructură rutieră, investiţii publice, stabilitate legislativă şi fonduri europene.

Cei doi mari constructori de maşini, francezii de la Renault şi americanii de la Ford, cer de peste un deceniu construirea unei autostrăzi între Sibiu şi Piteşti şi a unui drum expres Craiova-Piteşti.

Investitorii din zona Braşovului cer de mulţi ani un aeroport în zonă; deocamdată există doar o pistă şi un gard care împrejumuieşte terenul.

Iar Camera de Comerţ Americană şi Consiliul Investitorilor Străini au atras atenţia că unele decizii afectează economia. Recent, AmCham a solicitat menţinerea Pilonului II de pensii, pe fondul discuţiilor privind modificarea cadrului legal.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri