Măceșele din Olt, la mare căutare printre străini

Data publicării:
macese

Măceşele din Olt se vând pe bani frumoşi în străinătate. Olandezii şi belgienii le cumpără pentru industria farmaceutică, alimentară, dar şi a cosmeticelor. Direcţia Silvică Olt a vândut până acum 140 de tone pentru care a câştigat 120.000 de euro.

De mai mult de o lună, peste o sută de angajaţi ai Direcţiei Silvice Olt străbat pădurile şi câmpurile în căutarea măceşelor. Au cules deja 140 de tone.

Emilian Nica, angajat Ocolul Silvic Caracal: „Se adună foarte greu. Trebuie să le luăm fără codiţe, fără frunze.”

Viorel Gâlcă, angajat Ocolul Silvic Caracal: „Adunăm de pe câmpurile ocolului, de pe marginea pădurii. În jur de 40-50 kg pe zi de persoană.”

Măceşele româneşti au mare căutare în vestul Europei. Tot ce s-a cules până acum a plecat din Olt către Olanda şi Belgia. Iar anul acesta, preţul este cu 25% mai mare decât anul trecut.

George Pârvu, şeful Ocolului Silvic Caracal: „Măceşele ajung în Olanda, în localitatea Leur, folosite în industria alimentară şi farmaceutică.”

Medicii recomandă măceşele în tratarea mai multor afecţiuni.

Beatrice Ghimiş, medic diabetolog: „Pe lângă vitamina C mai conţin şi vitaminele B1, B2, K,A, D şi E . Sunt folosite în afecţiunile digestive, în tratamentul răcelilor, gripei, în convalescenţă ca tonic şi stimulent general.”

120.000 de euro a câştigat până acum Direcţia Silvică Olt din vânzarea măceşelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri