Petroliere construite la șantierul din Mangalia pentru clienți din Grecia

Data actualizării: Data publicării:
mangalia

Unul dintre cei mai bogaţi armatori greci a comandat nouă petroliere uriaşe la şantierul din Mangalia. Două dintre ele tocmai şi-au primit botezul.

Nikolas provine dintr-o familie cu tradiţie în navigaţie. Omul de afaceri a clădit un adevărat imperiu maritim în Grecia. Compania are 41 de petroliere, iar Nikolas a comandat alte nouă nave uriaşe, la șantierul de la Mangalia. Şase dintre ele au fost deja lansate la apă. Cele mai noi două nave tocmai au primit botezul.

Una dintre navele realizate la malul Mării Negre a şi plecat în primul voiaj.

Nava este gata. A fost livrată în această dimineaţă. Va prelua încărcătura de aici, din Marea Neagră, şi o va duce în Norvegia,” spune Nikolas Tsakos, om de afaceri.

Peste 500 de milioane de dolari cifră de afaceri totală în relaţia cu acest client, de aceea este foarte important tot ce realizăm pentru el,” precizează Mihai Andrei, director administrativ şantierul Mangalia.

Nikolas spune că a ales şantierul de la Mangalia pentru că este singurul loc în Europa în care se pot construi navele gigant de care are nevoie, după ce şantierele de profil din Grecia, Spania ori Portugalia s-au închis in anii '80 - '90.

O echipă formată din 500 de oameni a muncit timp de un an şi jumătate pentru ca acest mastodont să fie gata la timp. În tancurile navei încap peste 1.110 tone de ţiţei, adică întreaga cantitate pe care ţara noastră o extrage în decursul a 10 zile.

Navele construite la Mangalia au pescajul de 15 metri, echivalentul a şase etaje sub nivelul mării, consumă 55 de tone de păcură şi motorină pe zi şi sunt de două ori mai mari decât Național Arena.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri