Un nou cartier din Bucureşti, vizat de investitori. Sunt planuri pentru 27 de clădiri cu până la 27 de etaje

Data publicării:
oameni de afaceri birou sedinta shutterstock_374127247
FOTO: Shutterstock

Baicului ar putea deveni noul cartier de birouri din capitală. Zeci de clădiri ar putea fi construite în următorii ani în locul fostelor fabrici lăsate în paragină, dacă Primăria Bucureştiului aprobă proiectele investitorilor.

Ruinele fostei fabrici Aversa, vizavi de Piaţa Obor, ar putea deveni în următorii ani o zonă atractivă pentru companii şi cei în căutare de locuinţe.

Proprietarul terenului vrea să construiască 27 de clădiri noi care vor avea chiar şi 27 de etaje. Pe alte zeci de hectare rămase libere din cartierul Baicului, unde mai demult funcţionau fabrici, ar putea apărea alte zeci de noi construcţii: ansambluri rezidenţiale, clădiri de birouri şi spaţii comerciale, dacă Primăria Capitalei aprobă proiectele investitorilor.

Odată cu creşterea numărului de oameni care vor locui sau vor munci în zonă, cartierul Baicului va avea nevoie de investiţii masive în infrastructură şi de dezvoltarea reţelei de transport în comun.

Alexandru Petrescu, consultant pe piaţa de imobiliare: „Pentru cei care vor să dezvolte spaţii de birouri esenţial ar fi să fie foarte aproape de metrou, să aibă un acces bun la mijloacele de transport în comun, RATB, să fie aproape de centru, să fie aproape de universităţi. În plus, zona are aspect industrial şi imaginea contează foarte mult în zona asta de spaţii de birouri”.

Analiştii spun că cererea de imobiliare este menţinută pe termen scurt de valurile de tineri care vin la muncă în marile oraşe din ţară.

Iancu Guda, analist economic: „Dacă este să privim la nivel total cu întreaga populaţie existentă, nu doar valurile de nou veniţi, cererea la nivel naţional, inclusiv în marile oraşe de imobiliare scade. Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară arată că de nouă luni consecutiv cererea de imobiliare scade cu aproape 30% lună de lună”.

În apropierea Pieţei Obor a fost deja construit un mall în locul fostei fabrici Prodplast.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri