Biziday. Prime cu impozit zero 

Data publicării:
tichete cadou

Dacă eşti patron ştii cu siguranţă că ciclurile afacerii tale depind mult și de mulțumirea și determinarea angajaţilor. Mai ales în perioada sărbătorilor, tichetele cadou au devenit soluţia cea mai bună ca să creşti puterea de cumpărare a celor care lucrează pentru tine, fără să-ţi faci gaură în buget. Nu eşti singurul care apelează la astfel de beneficii ocazionale. Numărul companiilor care vor acorda angajaţilor cadouri de Paşte sub formă de tichete şi carduri cadou ar putea creşte cu 20 la sută faţă de anul trecut, estimează reprezentanţii Edenred.

„Un cadou clasic, în format fizic, poate, sau nu, să fie pe placul anagajţilor, în schimb, tichetele şi cardurile cadou oferă libertatea de alegere a cadoului dorit. Dacă am primi acel cadou sub formă de bani, probabil am asimila veniturilor şi nu am realiza, am uita că l-am primit”, spune Diana Sintejudean, director comercial Edenred

Companiile oferă în general între 150 şi o mie de lei, pentru fiecare angajat. Cu un tichet cadou poţi să cumperi orice, de la mâncare până la cosmetice, de la îmbrăcăminte până la o excursie.

Spre deosebire de primele în bani, avantajul tichetelor cadou este că nu plăteşti taxe pentru ele. Noul Cod Fiscal, intrat în vigoare la începutul anului, prevede că tichetele şi cardurile cadou oferite angajaţilor sau copiilor acestora cu ocazia evenimentelor speciale din an, cum ar Crăciun, Paşte sau 1 iunie, precum şi angajatelor, de 8 martie, sunt scutite integral de impozite şi taxe, atât pentru companii, cât şi pentru salariaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri