Business Club. ArcelorMittal vrea să dea Guvernul în judecată

Data publicării:
arcelor mittal

Decizia a fost luată în urma unor negocieri la nivelul Uniunii Europene care au început încă din 2013, când indianul Lakshmi Mittal a ajuns inclusiv la Bucureşti, unde s-a întâlnit cu Traian Băsescu şi Victor Ponta.

În decembrie 2014, Guvernul a aprobat scutirea marilor consumatori industriali de la plata certificatelor verzi. Însă nu s-a specificat foarte clar de când este aplicată această scutire. Combinatul din Galaţi şi ceilalţi consumatori mari au presupus că de la 1 ianuarie 2015. Dar Guvernul susţine că de fapt scutirea s-a aplicat din vara anului trecut când a fost aprobată documentaţia acestei forme de ajutor.

Cei de la ArcelorMittal spun că această amânare cu jumătate de an înseamnă un efort financiar neaşteptat de câteva milioane de euro. Scutirea de la plata certificatelor verzi ar fi trebuit sa ajute ArcelorMittal Galaţi să economisească între 5 şi 10 milioane de euro, arătau estimările Ministerului Economiei.

Doar Alro Slatina ar fi trebuit să aibă parte de un beneficiu mai mare, între 10 şi 30 de milioane de euro.

Printre celelalte companii vizate de acastă formă de ajutor pentru industrie s-au numărat şi CarpatCement, Holcim şi Rompetrol.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri