Codul fiscal. Tudose dă vina pe multinaționale pentru „inflamarea excesivă” a opiniei publice

Data actualizării: Data publicării:
170630_TUDOSE_GUVERN_14_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Premierul Mihai Tudose a spus că măsurile fiscale pe care vrea Guvernul să le adopte astăzi au devenit atât de contestate pentru că „s-au inflamat niște multinaționale”.

Vă spun care este părerea mea despre inflamarea excesivă a opiniei publice. Este vorba despre creșterea contibuțiilor. Acolo, și sindicate, și patronate, care până mai deunăzi erau în regulă cu trecerea contribuției, s-au inflamat după ce Guvernul a decis să introducă niște măsuri ferme în ceea ce privește externalizarea profitului, nefăcând practic altceva decât să transpună în legislația românească o directivă europeană, precum și alte măsuri pe care noi considerăm că trebuie să le luăm ca să nu mai fie deductibil tot profitul”, a spus Mihai Tudose la începutul ședinței de Guvern.

Adică să avem și noi niște bani din care să facem educație, sănătate și infrastructură”, a adăugat el.

Din cauza acestor măsuri, „s-au inflamat niște multinaționale”, dar acestea au înțeles, într-un final „că nu e cazul”, a mai spus Tudose.

Și ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, a vorbit despre directiva europeană care are ca scop „să împiedice transferul profiturilor din România către alte țări”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri