Business Club | Teodorovici anunță o amnistie fiscală pentru firme. O lege croită de fapt pentru companiile de stat

Data actualizării: Data publicării:
eugen teodorovici digi24

După modificările aduse „Ordonaţei lăcomiei” a apărut în discuţie un termen mai clar pentru o posibilă amnistie fiscală. Ministrul Finanţelor a spus şi că Guvernul ar putea aproba, luna viitoare, amnistia fiscală.

Eugen Teodorovici, ministrul de Finanțe: În luna aprilie cel târziu o să prezentăm argumentele care stau la baza acestei decizii, va fi discutată cu mediul de afaceri, să vedem care sunt avantajele, care sunt argumentele... Eu sunt convins că e o decizie care va ajuta zona economică, pentru că va da șansa multor companii să intre în mod activ în economie și celelalte, IMM-urile, pot să beneficieze de un nivel mai mare de activitate economică.

Reporter: Ce datorii vor fi șterse?

Eugen Teodorovici: Ca mesaj foarte clar, cei care doresc să nu mai plătească pentru că vine o amnistie, clar nu se aplică, pentru că se ia un termen ceva mai în spate, lucrurile s-au întâmplat, nu pot să porfite de un mesaj al ministrului Finanțelor și să nu mai plătească.

Reporter: De când ar putea fi luate în considerare?

Eugen Teodorovici: Se poate lua și din 2017, se poate lua din 2018, ca bază de referință.

Se șterg penalitățile, se șterg dobânzile și se fac grafice de eșalonare lungi. O astfel de aministie este de fapt croită pentru a oferi sprijin companiilor de stat. Acolo se concentreaza datoriile către stat, sumele mari și astfel de companii ar trebui tehnic să intre in faliment.

Se maschează totul sub forma unei amnistii valabile pentru întreaga economie, dar o firma privată nu poate să adune tone de datorii, pentru că e executată silit. Discriminarea nu era posibilă și atunci se generalizează. Ștergea datoriilor nu este posibilă, pentru că ar fi ajutor de stat, interzis de legislația europeană. Dar să nu fugim pe fentă. Este un ajutor de stat mascat. Acele companii vor rămâne la fel de ineficiente, nu vor plăti, pentru că nu au cum, și atunci li se mai prelungește viața cu astfel de manevre.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri