Acuzații: Consumatorii, obligaţi să plătească gaze scumpe

Data actualizării: Data publicării:
PROBLEME ALIMENTARE GAZE ROMANIA GETTY

Directorul E.ON spune că gazele din import sunt mai ieftine decât cele din România, însă ANRE a cerut companiilor să livreze populaţiei doar gaze din producţia internă, până în luna martie a anului viitor.

„ANRE spune că în coşul pentru consumatorii casnici (adică acel concept în care consumatorii primesc gaze din producţia internă şi din import), procentul importurilor trebuie să fie zero. Dar asta înseamnă că nu putem folosi gazele ieftine pentru consumatorii casnici. Referitor la producători, statul trebuie să facă ceva cu suprataxarea lor”, declară Frank Hajdinjak, director general E.ON România.

În acest moment, gazele din producţia internă destinate populaţiei costă 60 de lei fiecare Megawatt oră, iar cele din import pot fi cumpărate şi la 57 de lei.

În plus, gazele din depozitele subterane sunt şi mai scumpe: ajung la 85 de lei Megawattul. La aceste valori se adaugă taxe şi tarife care dublează preţul.

Singura soluţie pentru ieftinirea gazelor autohtone este eliminarea suprataxării pusă de Guvern producătorilor Petrom şi Romgaz, spun companiile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri