Bucureștenii fără apă caldă și căldură amenință RADET cu judecata

Data publicării:
Termoenergetica începe miercuri probele la cald în sistemul de încălzire al Capitalei
Termoenergetica începe probele la cald în sistemul de încălzire al Capitalei. Foto: Digi24

E frig în capitală, şi nu doar afară, ci şi în apartamente. Locuitorii cartierului Drumul Taberei din București se plâng din nou că nu au căldură în case. Unii s-au gândit chiar să dea RADET Bucureşti în judecată, pentru că plătesc un serviciu de care nu beneficiază aşa cum ar trebui, spun ei. Problemele ar fi apărut în urmă cu 4 ani, însă iarna aceasta este cea mai grea de până acum, spun oamenii din sectorul 6. De altfel, şi avariile au fost multe. Una dintre cauze ar fi la ţevile vechi de peste 50 de ani, ce înseamnă o treime din toată reţeaua Capitalei.

Sute de locuitori din Drumul Taberei se plâng că stau în frig, în propriile apartamente. Apa caldă trimisă de RADET în reţea este aproape rece, spun oamenii. Pe site-ul firmei nu sunt anunţate noi avarii în zonă şi toate punctele termice ar funcţiona normal.

Sorin Preda, administrator de bloc: „Facturile au venit chiar mai mari decât în lunile în care a fost cald. Cu un calorifer electric, altfel nu se poate sta.”

Mulţi şi-au spus necazurile pe grupul de Facebook al cartierului.

„16 grade. Cum ar putea dormi pe aşa "căldură" un copil de 4 ani în camera lui?”, spune unul dintre nemulţumiţi.

„Propun să facem o hartă a cartierului în care să notăm toate aceste probleme”, scrie un altul.

„Chiar nu avem căldură. Niciodată nu a fost ca acum”, trage concluzia un alt locuitor din Drumul Taberei.

Sunt şi unii care au găsit puterea să facă haz de necaz: „Aleea Compozitorilor: am adus omul de zăpadă în casă, afară risca să se topească.”

Sorin Preda, administrator de bloc: „Răspunsurile sunt aceleași: "nu avem debite de agent termic și nu avem ce să facem". Asta la telefon. Dacă faci adresă scrisă spune că totuși există pe medie, că ar merge, dar... Să căutăm o casă de avocatură care să ne ajute să dăm în judecată RADET-ul. Pentru că e în insolvență, trebuie să dăm în judecată și Primăria și ELCEN-ul.”

A fost iniţiată şi o petiţie online intitulată "Vrem căldură și apă caldă în Drumul Taberei!". Sunt, până acum, peste 600 de semnatari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri