Cine sunt românii care cumpără apartamente de lux cu banii jos

Data actualizării: Data publicării:
blocuri

Apartamentele de lux se vând la fel de bine ca înainte de criza imobiliară. Este concluzia unui studiu, potrivit căruia, tot mai mulţi clienţi vor să cumpere locuinţele cu banii jos. Sunt fie investitori care urmăresc un profit pe termen lung, români care muncesc peste graniţă şi au economii, fie manageri străini. Aceştia sunt dispuşi să plătească şi câteva sute de mii de euro cash pentru o locuinţă într-o zonă bună.

Spre deosebire de clienţii care au cumpărat în ultimii ani apartamente pentru a locui în ele şi s-au uitat după cel mai mic preţ, mulţi caută acum profitul pe termen lung. Achiziţionează locuinţe cu preţuri comparabile cu cele din alte capitale europene precum Paris sau Londra, pentru a le închiria ulterior. Suprafeţele unor apartamente de lux construite acum sunt însă mai mari faţă de cele terminate anul trecut. Spre exemplu, o locuinţă cu două camere are cel puţin 90 de metri pătraţi faţă de 65 în trecut.

„Clientul are un buget şi ştie - vreau să fie în zona cutare, vă rog să îmi prezentaţi ce aveţi în portofoliu. Am clienţi care, în mai puţin de o lună, au semnat pentru apartamente de peste un milion de euro, am clienţi care au stat şi 6 luni pentru un apartament de 200.000 de euro,” spune Rafaela Nebrada, reprezentantul unui cumpărător.

În total, aproape o mie de apartamente de lux vor fi gata până la finele anului viitor, în zone centrale şi din nordul Capitalei.

„Au mult mai multe facilităţi, faţă de un apartament din centru, au acces la 2 piscine, la sală, locuri de joacă pentru copii,” explică Marius Usvat, reprezentantul unui dezvoltator imobiliar.

Peste 70% dintre clienţii care îşi permit un apartament de lux plătesc cu bani cash, estimează dezvoltatorii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri