Cum pot lua credite angajații cu contract pe perioadă determinată

Data actualizării: Data publicării:
CONTRACT BANCA

Numărul salariaţilor cu contracte pe perioadă determinată creşte de la un an la altul. Băncile s-au adaptat şi ele la schimbările de pe piaţa forţei de muncă şi au creat produse de creditare şi pentru salariaţii care lucrează pe baza contractelor valabile pentru 6 luni sau un an.

Împrumuturile pentru cei care au astfel de contracte trebuie însă să îndeplinească mai multe condiţii. Angajaţii trebuie să aducă adeverinţă de la companie că se află în baza de date a acestuia pentru reînnoirea contractului şi să aibă contractul reînnoit cel puţin o dată.

Iată care sunt condiţiile pentru un credit de 20.000 de lei contractat pe o perioadă de un an sau pentru cinci ani: pentru cele pe o perioadă scurtă, rata este destul de ridicată, de 1740 de lei, însă va plăţi dobânzi şi comisioane mici, de doar 900 de lei pentru toată perioada. La împrumuturile pe o perioadă de cinci ani, rata este mult mai mică, de 400 de lei. La sfârşitul anului trecut, în România existau 5,5 milioane de salariaţi activi, iar aproape 9% dintre aceştia aveau contracte de muncă pe perioadă determinată. Înseamnă aproape jumătate de milion de contracte.

Credite cu rambursare rapidă

Credit 20.000 de lei - perioada: 1 an

DAE 8,19%

Rată lunară 1740 lei

Total de rambursat: 20.900 lei

Venitul minim/familie: 4400 lei

sursa: FinZoom.ro

Credit 20.00 de lei - perioada: 5 ani

DAE 8,19%

Rată lunară 400 lei

Total de rambursat: 24.300 lei

Venitul minim/familie: 1700 lei

sursa: FinZoom.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri