Cum să faci profit din imobiliare

Data publicării:
bloc apartamente

Într-o perioadă în care dobânzile la depozitele bancare abia mai ajung la 1% pe an, tot mai mulţi români ajung la concluzia că investiţiile imobiliare sunt cea mai bună sursă de câştig. Unii încasează din chirii şi cu 40% mai mult decât plătesc pe rata creditului imobiliar cu care şi-au cumpărat locuinţa. Zona e cel mai important criteriu de care ar trebui să ţineţi cont ca investiţia să dea roade.

Pentru apartamentele de 3 camere chiriile sunt între 250 de euro şi 600 de euro în funcţie de locul în care se află aparatmentul. În timp ce rata pentru o astfel de locuinţă este cuprinsă între 200 şi 500 de euro. La 2 camere diferenţele sunt şi mai mari, asta înseamnă că şi profitul este pe măsură.

Investiţiile imobiliare care se amortizează cel mai repede şi apoi aduc profituri constante sunt garsonierele. Cu cât sunt mai aproape de zonele de birouri sau de campusurile universitare cu atât sunt recuperaţi banii mai repede.

„Practic tu dai 29-30 de mii de euro pentru o garsonieră, încasezi 300 de euro pe lună, 3600 de euro pe an, în 8 ani ţi-ai recuperat investiţia”, afirmă Vlad Vlăsceanu, consultant imobiliar.

Imobilele vechi sau cele declarate monument-istoric sunt, în principiu, evitate de cei care cumpără proprietatea pentru ei. Investitorii ştiu însă că pot obţine profituri frumoase din astfel de clădiri.

Trebuie un pic renovate, dar se închiriaza și cu sume mari, şi cu 1000 de euro”, spune Liviu Andrei director în cadrul unei firme de brokeraj.

Investiţia în terenuri este altă variantă pentru investiţii profitabile.

Sunt foarte multe terenuri achiziţionate în perioada de boom, recuperate de bănci şi scoase la vânzare cu 30, 40% din suma iniţială”, spune Ştefan Cremene, director în cadrul unei companii imobiliare .

Octavian Bădescu este unul dintre cei care au testat investiţiile imobiliare. Mulţumit de câştiguri, spune că banii nu trebuie plasaţi într-o singură direcţie.

M-am dus către imobiliare, către dobânda bancară, către investiţii la bursă, chiar şi propria companie am listat-o la bursa”, povestește Octavian Bădescu, investitor.

Casele cumpărate prin credit şi apoi închirate aduc proprietarilor încasări lunare ce pot fi şi cu 40% mai mari decât ratele. Prin comparaţie, băncile oferă unu la sută pentru depozite bancare, iar la bursă câştigul mediu este cam 10% pe an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri