Dacian Cioloș: Trebuie să ne mobilizăm acum, când UE se adaptează post-Brexit

Data publicării:
dacian ciolos

Între timp, au mai apărut aspecte noi în ecuație, contextul geo-politic european s-a complicat, strategiile și acțiunile noastre trebuie calibrate pentru a răspunde provocărilor și a valorifica oportunitățile în timp real. Trebuie să acționăm și să luăm decizii ținând cont și de realitățile care apar pe termen scurt. Cu atât mai mult trebuie să ne mobilizăm acum, când UE se pregătește de un proces de adaptare și transformare post Brexit”, a declarat prim-ministrul Dacian Cioloș.

Tot la conferința „România competitivă: un proiect pentru o creștere economică sustenabilă”, președintele Klaus Iohannis a declarat că România are nevoie de un model de dezvoltare economică, iar clientela de orice fel trebuie decuplată de la banul public.

De asemenea, președintele a cerut Guvernului o revigorare a investiţiilor, dar şi un model de dezvoltare economică ce nu trebuie să depindă de ciclurile electorale.

Avem nevoie de o economie sănătoasă, care să nu stea un an în exporturi, un an în consum, şi altădată în diverse alocări bugetare motivate electoral. Ca dovadă de responsabilitate, trebuie să gândim politicile economice dincolo de orizontul ciclurilor electorale”, a declarat președintele. 

Citiți și Dacian Cioloş: Avem nevoie de un acord politic pe un set de priorităţi care să nu fie afectate de ciclurile electorale

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri