Digi Communications a lansat prospectul de listare pe bursă

Data actualizării: Data publicării:
RCS-RDS-firma

Digi Communications N.V., acţionarul majoritar al RCS & RDS, pregăteşte listarea pe Bursa de Valori Bucureşti. Compania a lansat azi prospectul de listare, care poate fi consultat pe pagina oficială www.digi-communications.ro, la secţiunea „Relaţii cu investitorii”.

Potrivit prospectului, sunt oferite spre vânzare 21,74 milioane de acțiuni, la un preţ cuprins între 38 şi 56 de lei pe acţiune. 85% dintre titluri sunt destinate investitorilor instituţionali, iar 15% populaţiei. Digi Communications va fi listată cu simbolul DIGI.

Acţionarii care vând în această tranzacţie ar urma astfel să atragă până la 1,2 miliarde de lei din această operaţiune, iar capitalizarea anticipată a societăţii este estimată la 1,16 miliarde de euro. Subscrierile încep mâine şi pot fi făcute până la 10 mai, iar tranzacţionarea acţiunilor pe Bursa de Valori București ar urma să înceapă pe 16 mai.

Digi Communications, acţionarul majoritar al operatorului de telecomunicaţii RCS&RDS, este unul dintre principalii furnizori de servicii de telecomunicații din România și Ungaria. Compania a înregistrat active de 1,24 miliarde de euro la 31 decembrie 2016, venituri de aproape 843 milioane euro şi EBITDA de peste 263 milioane euro pentru anul 2016.

Cred că avem aici o poveste de business foarte interesantă şi chiar impresionantă şi în esenţă este logic ca într-un anumit moment, aceste două poveşti să se combine, să creeze sinergii. Cred că Digi are nevoie să fie prezentă în piaţa de capital şi să îşi consolideze puterea pe mai departe. Cu siguranţă, Bursa de Valori de la Bucureşti, piaţa de capital şi economia românească au nevoie ca această companie să fie listată pentru că acest model de business va atrage atât interesul investitorilor locali, cât şi al celor internaţionali”, a spus Ludwik Sobolewski, directorul general BVB.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri