Avertisment de la Consiliul Concurenţei: Cresc facturile la energie electrică

Data publicării:
50 Hertz Electricity Grid Control Center
Avertisment de la Consiliul Concurenţei: Cresc facturile la energie electrică FOTO: Getty Images

Un avertisment de ultimă oră vine de la Consiliul Concurenţei: facturile la curent se vor majora. Asta în contextul în care preţul energiei electrice în celelalte ţări europene este mai mare decât la noi.

Nu doar consumatorii casnici vor fi afectaţi de majorări, ci şi cei industriali.

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat la Digi24 că preţurile vor tinde să se alinieze cu ţările cele din jur şi din restul Uniunii Europene.

„Alinierea se face în sus, dar nu înseamnă că nu se va putea face şi în jos.

Preţul energiei electrice a crescut şi în UE, asta va fi şi la noi. În acest sens merg lucrurile acum.

O veste mai puţin buna pentru consumatorii de electricitate, avem companii mari consumatoare de electricitate, Alro Slatina, Sidex Galaţi, produsele lor vor deveni prea scumpe.

Există măsuri de sprijin pentru ei, mecanism de subvenţionare a producătorilor de energie verde, dar mai sunt şi alte taxe aplicate energiei electrice. Una din varinate e să vedem dacă putem acorda şi alte tipuri de scutiri pentru consumatorii mari industriali.

Pentru producători nu e rău.

În ceea ce îi priveşte pe consumatorii casnici, subvenţiile au dispărut. În esenţă trebuie să definim consumatorii vulnerabili care vor fi sprijiniţi de stat, pentru care consumul de electricitate sau gaze presupune o sumă mare din veniturile lor. Pentru ei vor fi subvenţii”, a declarat Bogdan Chiriţoiu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri