EUROSTAT: România are cei mai ieftini carburanți din UE

Data publicării:
benzinarie

Premieră pentru benzinăriile din România! Avem cei mai ieftini carburanţi în comparaţie cu restul ţărilor din Uniunea Europeană. Atât pentru benzină, cât şi pentru motorină, preţurile au coborât foarte aproape de valoarea de un euro. În plus, la sfârşit de săptămână, multe lanţuri de benzinării fac reduceri, o ocazie în plus să faceţi economii la un plin.

Potrivit statisticii europene, România are în acest moment cele mai mici preţuri la carburanţi din toată Uniunea Europeană: 1,01 euro atât pentru benzină, cât şi pentru motorină.

Diferenţele pe care le vedeţi la pompă faţă de aceste cotaţii se explică prin deciziile comerciale luate de fiecare benzinărie în parte.

Vecinii bulgari au preţurile, exprimate în euro, cele mai apropiate de noi, doar benzina fiind ceva mai scumpă: 1,03 euro pentru un litru.

În Ungaria, carburanţii depăşesc 1 euro şi 10 cenţi.

Motorina din Austria este la acelaşi preţ cu cea din Spania, în timp ce benzina din Germania depăşeşte valoarea de 1,3 euro.

Cea mai scumpă benzină nu se vinde însă în Bavaria, ci în Italia, unde un litru costă 1,53 de euro. Olanda şi Grecia completează clasamentul celor mai mari cotaţii pentru benzina Euro 95.

Motorina este mai ieftină decat benzina în majoritatea ţărilor europene, însă clasamentul preţurilor mari este condus de Suedia. Aici, un litru de motorină costă 1,41 euro. Urmează în top Marea Britanie şi Italia.

harta preturi benzina

România:

Benzina 1,01 euro/litru

Motorina 1,01 euro/litru

Bulgaria

Benzina 1,03 euro/litru

Motorina 1,01 euro/litru

Ungaria

Benzina 1,14 euro/litru

Motorina 1,17 euro/litru

Austria

Benzina 1,14 euro/litru

Motorina 1,09 euro/litru

Germania

Benzina 1,36 euro/litru

Motorina 1,15 euro/litru

Spania

Benzina 1,21 euro/litru

Motorina 1,09 euro/litru

Unde este cea mai scumpă benzină

Italia: 1,53 euro/litru

Olanda: 1,52 euro/litru

Grecia 1,51 euro/litru

Unde este cea mai scumpă motorină

Suedia 1,41 euro/litru

Marea Britanie: 1,40 euro/litru

Italia: 1,38 euro/litru

(sursa: Eurostat)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri