Viorica Dăncilă, despre modificarea taxei pentru energie: Este important să dăm dovadă de flexibilitate

Data actualizării: Data publicării:
dancila

Modificarea taxaei de energie din celebra Ordonanță de Urgență 114 - devenită între timp subiect de contre între ministrul finanțelor, Eugen Teodorovici, și liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, - nu este exclusă de premierul Viorica Dăncilă, care spune că le-a cerut miniștilor „să vină cu argumente justificate pentru a schimba anumite lucruri”.

Viorica Dăncilă a declarat, luni, că este important ca guvernul să dea dovadă de flexibilitate și a recunoscut că „totul este perfectibil, inclusiv o lege”, doar că a cerut să nu se facă declarații pripite. „Eu cred că nu trebuie să ne grăbim și să venim cu concluzii pe care le luăm așa cum considerăm fiecare (...) După ce am toate argumentele, după ce văd ce stă la baza modificărilot cerute, voi lua o decizie, care să se plieze pe realitate, nu pe considerentele unei persoane sau alteia”, a declarat Viorica Dăncilă. Ea a promis că săptămâna aceasta va avea o discuție cu miniștrii în legătură cu aceste aspecte. 

Întrebată dacă săptămâna viitoare este de așteptat o altă ordonanță, care să modifice OUG 114, Viorica Dăncilă a răspuns: „Până nu am discuții cu fiecare ministru în parte, pe lucruri foarte bine argumentate, nu voi lua o decizie. S-ar putea să fie o decizie să nu schimbăm sau să schimbăm. Vreau să se plieze pe ce e real. E foarte important să analizăm fiecare aspect în parte. Ce a făcut Guvernul României este un lucru corect și normal”, a punctat premierul Viorica Dăncilă.

Ordonanţa lăcomiei ajunge, pe de altă parte, marți, în Comisia de buget-finanţe din Senat. Asociaţia Băncilor solicită realizarea unui studiu de impact economic şi financiar şi vorbeşte de aspectele de neconstituţionalitate ale Ordonanţei. În acelasi timp, sunt declaratii contradictorii de la vârful coaliției. Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu spune că ordonanța s-ar modifica în unele puncte, cu precădere cele referitoare la energie, în timp ce șeful de la Finanțe, Eugen Teodorovici, a declarat că în coaliție nu s-a vorbit despre așa ceva.

Citiți și: 

Teodorovici sugerează că Tăriceanu s-a grăbit cu declarațiile. Nu e sigur că OUG 114 va fi modificată

C. P. Tăriceanu îl contrează pe E. Teodorovici: Să îşi ţină părerile în ce priveşte ministerul energiei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri