Angajații din Ministerul de Finanțe vor primi un spor la salariu, pentru condiții vătămătoare

Data actualizării: Data publicării:
eugen-teodorovici-guvern-gov (2)
Foto: gov.ro

Angajații din Ministerul de Finanțe vor primi un plus de 15% la salariu pentru... condiții vătămătoare. Asta prevede, printre altele, o ordonanță de urgență, care a fost deja publicată în Monitorul Oficial.

Gradul de încărcare în cazul celor de la Finanțe ar fi de 134%. Însă, odată cu acest spor de 15% se vor mai reduce din diferenețele salariale. Sunt oameni, în instituțiile publice, pe aceleași funcții, dar cu câștiguri diferite. Inițial, guvernanții voiau să renunțe la acest spor pentru a mai face rost de bani la buget.

Eugen Teodorovici, ministrul de Finanțe: Mi s-a părut un act corect, până când se va legifera și se va decide eventual anularea acestui spor. E bine, și corect, și moral față de colegii mei de la Finanțe și ANAF să primească acest spor. Totuși, să nu uităm că ANAF-ul și Ministerul Finanțelor duc greul acestei economii, de la ei se așteaptă și înacasări mai mari față de planificat, pe ei vor fi ochii ațintiți pentru a-și face planul, așa că este corect să avem o astfel de abordare.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri