Atribuții confiscate de Eugen Teodorovici de la șefa ANAF

Data publicării:
mihaela-triculescu-govro
Foto: gov.ro

Eugen Teodorovici vrea să o lase pe şefa ANAF doar cu funcţie de decor. Ministrul Finanţelor va prelua de la preşedintele ANAF o parte semnficativă din atribuţiile de a stabili procedurile de administrare a impozitelor şi taxelor.

Ministrul Eugen Teodorovici va dobândi astfel dreptul de a emite ordine și instrucțiuni pe aspecte care acum sunt strict în competența președintelui ANAF, potrivit informaţiilor Profit.ro, care citează un proiect de ordonanţă de urgenţă deja redactat la nivelul ministerului.

ANAF va rămâne aşadar doar cu rol consultativ.

Mihaela Triculescu a fost numită de Teodorivici la conducerea Fiscului la începutul acestui an. Din informaţiile venite pe surse, aceasta i-ar fi fost impusă de fapt lui Eugen Teodorovici de celebrul Darius Vâlcov, care îşi doreşte întărirea controlului asupra Fiscului.

De aceea, ministrul Finanţelor încearcă acum să preia cât mai multe atribuţii de la ANAF.

Pe lângă mişcarea de acum, Eugen Teodorovici este în plin proces de a rupe şi Vama de la ANAF şi să o preia în subrodine directă.

Ca urmare a acestei măsuri, Vămile își vor desfășura activitatea pe cont propriu. Motivația acestui transfer pare să fie sistemul lent de import-export de care se plâng patronii unor companii importante, dar şi de sumele care se pierd la bugetul de stat din evaziunea care se face la vamă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri