E. Teodorovici: Amnistia fiscală va fi adoptată foarte repede. Economia va avea de câştigat

Data actualizării: Data publicării:
EUGEN_TEODOROVICI_180126_FINAL_CEX_PSD_041_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a confirmat, marți seară, la Digi24 că se pregăteşte o amnistie fiscală, care va fi adoptată de Guvern foarte repede. Mai precis, anul acesta.

Eugen Teodorovici: „Şi persoanele fizice şi persoanele juridice intră în 100 de miliarde, 17 miliarde ar fi suma recuperabilă, iar 3 miliarde ar fi suma aferentă persoanelor fizice.  

Daca este favorabilă economiei noastre stăm la masă, propunem un mecanism foarte clar şi dacă totul e ok, luăm o astfel de decizie ca economia să aibă de câştigat.

Este corect, şi acest lucru, am spus în 2015 că trebuie să ne uităm şi la cei care fac eforturi pentru a achita la timp aceste obligaţii, iar în alte situaţii se întâmplă altfel. Trebuie văzut care au fost motivele care au dus la situaţii de acest gen, că poate genera situaţii fără ieşire. Va fi o discuţie, nu ia nimeni măsuri aşa fără să nu discutăm cu toţi cei implicaţi, să vedem care sunt avantajele.

Ea trebuie luată în acest an, ne dorim ca tot ce avem de reglat trebuie să se întâmple în acest an, masiv şi cât mai repede, pentru ca în viitor să fie investiţii în toate zonele economiei, tu ca stat să încurajezi investiţiile publice.

Ministerul de finanţe nu are altceva în discuţie decât cele care vin să sprijine mediul economic, nu există altceva la minister, vreo idee ascunsă, e dialog constant, normal parteneriat fie că sunt persoane fizice, fie juridice”.

FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Citiţi şi: Amnistia fiscală și amnistia penală. Unde se termină manipularea și unde începe calculul cinic

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri