Nouă rectificare bugetară la Primăria Capitalei, a doua în mai puțin de o lună

Data publicării:
firea microfon

Primăria Capitalei se pregăteşte să facă o nouă rectificare bugeteră, în mai puţin de o lună. Spitalele, dar şi instituţiile culturale vor primi mai mulţi bani, în timp de banii pentru investiţii alocaţi Regiei de Transport, dar şi RADET-ului se vor transforma în subvenţii.

Potrivit noului proiect de rectificare bugetară, spitalele care se află în subordinea Primăriei Capitalei vor primi încă 26 de milioane de lei, dintre care aproape 5 milioane de lei vor fi folosite pentru reabilitarea şi modernizarea birourilor Administraţiei spitalelor.

Bani în plus vor primi şi instituţiile culturale: peste 4 milioane de lei. Din această sumă, peste 900 de mii de lei vor ajunge la Teatrul Ţăndărincă pentru evenimentele organizate cu ocazia Centenarului, iar aproape 90 de mii de lei vor fi alocate Teatrului Nottara pentru un turneu care va avea loc în Republica Moldova.

Vor fi bani mai mulţi şi pentru subvenţiile RATB şi RADET, dar aceşti bani vor fi luaţi de la investiţiile celor două instituţii. Astfel, la RATB, 43 de milioane de lei se vor transforma în bani de subvenţie, dar în aceste condiţii nu mai sunt bani pentru montare de garduri separatoare, pentru refacerea peroanelor sau pentru modernizarea autobazei Giurgiu.

Acelaşi lucru se întâmplă şi la RADET. 40 de milioane de lei vor fi luate de la investiţii, adică de la refacerea reţelei de termoficare şi de la refacerea unor puncte termice, şi date la subvenţii.

Potrivit proiectului, bani vor mai fi tăiaţi şi de la fondul de rezervă al primarului, peste 3 milioane de lei, dar şi de la reabilitarea Spitalelor Foişor şi Gomoiu: 3,8, respectiv 3,7 milioane de lei.

Proiectul de hotărâre privind această rectificare bugetară va ajunge pe masa consilierilor pe 23 august, când va avea loc următoarea şedinţă a consiliului general.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri