Primăria mai dă un milion de euro la Catedrala Mântuirii

Data actualizării: Data publicării:
constructie catedrala bucuresti basilica.ro

Consiliului General al Municipiului București a aprobat luni proiectul de rectificare a bugetului PMB. Un milion de euro primește în plus Catedrala Mânturii Neamului, rebotezată de către Primărie ”Catedrală a Întregirii Neamului”.

S-au acordat bani pentru domeniile prioritare, cum ar fi fonduri destinate copiilor cu dizabilități, bani pentru spitale, RADET, RATB, parcaje etc. Cine va primi bani, potrivit comunicatului Primăriei Generale a Municipiului București, preluat de Agerpres.ro.

— 6 milioane euro pentru Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București pentru plata sprijinului acordat copiilor cu dizabilități până la sfârșitul acestui an

— 4,4 milioane euro pentru Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București pentru realizarea unor investiții. Din această sumă, Spitalul Clinic de Nefrologie Dr. Carol Davila primește 2,9 milioane euro pentru reparații curente și achiziționarea de aparatură, iar Spitalul Clinic de Psihiatrie Al. Obregia primește 1,5 milioane euro, pentru dotarea cu pături și echipamente medicale.

— 3,8 milioane euro primește RADET pentru eficientizarea alimentării cu energie termică și modernizarea centralelor termice.

— Cu 2,8 milioane euro se suplimentează bugetul PMB pentru Capitolul Ordine Publică și Siguranța pentru achiziționarea a 12 utilaje de topit zăpada — 6 utilaje de capacitate mare (topește 200 mc de zăpadă/ oră) și 6 utilaje de capacitate mică (10 mc de zăpadă/oră)

— 2,7 milioane euro pentru bugetul RATB pentru dotarea tramvaielor și troleibuzelor cu sisteme de climatizare (costul total pentru dotarea tuturor troleibuzelor și tramvaielor cu aer condiționat este de 20 de milioane de euro, urmând ca anul viitor să se aloce diferența de 17,3 milioane euro)

— 2 milioane euro pentru Direcția Investiții din PMB pentru realizarea studiilor de proiectare și execuție pentru realizarea a 6 parcaje subterane/ supraetajate pe structura ușoară, câte una în fiecare sector.

— 2 milioane euro vor fi alocate pentru proiectul Străpungere Bd. Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu pentru lucrări care nu au fost prevăzute în proiectul inițial, dar sunt absolut necesare — de iluminat public, iluminat architectural, semaforizare intersecții, separator de fluxuri de beton.

—1 milion de euro — am răspuns solicitării Patriarhiei Române de a sprijini lucrările la Catedrala Întregirii Neamului. În România nu există o Catedrală a Întregirii Neamului. Doar la Alba Iulia există una a ”Reîntregirii Neamului” în timp ce Catedrala din București se numește a ”Mânturii Neamului”.

— Aproape un milion de euro pentru achiziționarea a 6 salvări — autospeciale de intervenție, două de tip C și 4 de tip B1/ B2. Răspundem astfel solicitării de sprijin a  Serviciului de Ambulanță București Ilfov(SABIF)'

Foto: Catedrala Reîntregirii Neamului, din Alba Iulia

De asemenea, Primarul General, Gabriela Firea, a subliniat faptul că nu se taie fondurile alocate pentru școli și grădinițe sau Teatrul Temporar și ca sumele destinate programului 'Reabilitarea infrastructurii educaționale în București', cofinanțat din credit BEI, nu au fost modificate.

Consilierul general din partea USR Ana Ciceală a spus, în şedinţa CGMB, că alocarea de buget se face aleatoriu şi că modernizarea parcului RATB, de exemplu, nu reprezintă o prioritate pentru primarul Capitalei.

„Continuă alocarea aleatorie de la bugetul Capitalei, dar ne bucurăm că doamna Firea a scos statuile din bugetul de pe anul acesta şi au fost lăsaţi banii la consolidarea clădirilor. La RATB observăm o diferenţă foarte mică, de unde se scad 1,64 milioane de lei. Modernizarea parcului RATB nu este prioritatea doamnei primar. Deşi nu există o creştere, ca data trecută, pentru statui, există o creştere a contribuţiei pentru Catedrala Mântuirii Neamului, de la 15 milioane la 19,5 milioane de lei. Deci la RATB scădem, dar la Catedrală creştem?”, a spus consilierul general USR, Ana Maria Ciceală.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri