Teodorovici: Cei care nu au depus formularul 600 nu-și pierd calitatea de asigurat

Data publicării:
eugen teodorovici digi24 27.07 2

„Sunt actor independent și trebuie să dau statului până la finalul anului 8.000 de lei din ceea ce sper că o să câștig, dacă mai vreau să fiu asigurat. Dacă nu mi se programează niciun spectacol ce fac, mă angajez în altă parte, ca să pot plăti statului cei 8.000 de lei?” Este mesajul pe care un telespectator Digi24 l-a adresat ministrului de finanțe, Eugen Orlando Teodorovici, care marți seara a vorbit la Digi24 despre soluțiile pe care le are în vedere pentru rezolvarea unor disfuncționalități fiscale. Iată ce a răspuns ministrul:

Soluția pentru controversatul formular 600 - a cărui depunere a fost amânată - este în lucru la Ministerul de Finanțe, iar ministrul Eugen Teodorovici speră să fie definitivată în următoarele zile.

În noul mecanism pe care ministrul urmează să i-l prezinte premierului Viorica Dăncilă „o să vedeți că sunt lucruri foarte frumoase, foarte bune și cei care sunt astăzi cu un semn de întrebare vor fi satisfăcuți de soluția pe care Guvernul o va aplica”, a dat asigurări ministrul finanțelor, marți seara, la Digi24. 

„În schimb, pot să-i asigur pe toți care își pun această întrebare vizavi de calitatea de asigurat în această perioadă că nu-și vor pierde această calitate”, a spus Eugen Teodorovici. „În textul actului normativ (aflat în pregătire) va fi o prevedere în acest sens”, a dat asigurări ministrul de finanțe. El a spus că a discutat cu colegii de la Casa Asigurărilor de Sănătate și cu cei de la Casa Asigurărilor de Stat și Sociale, deci nu vor fi probleme din acest punct de vedere.

„Deci, nimeni nu are de pierdut, iar cei care au depus - cei aproximativ 38.000 de deponenți de formular 600 - nu vor trebui să mai depună acest formular”, a precizat ministrul finanțelor la Digi24. El a spus că nu dă alte detalii, pentru că sunt chestiuni mai mult de nivel tehnic, dar a subliniat că lucrurile vor fi mult simplificate. „S-a vorbit și de comasarea de formulare, adică vor fi mult mai multe lucruri bune”, a spus Teodorovici, accentuând că este deschis oricăror propuneri, astfel încât să nu fie probleme nici cu depunerea, nici cu statul la cozi, nici cu timpul foarte scurt până la depunerea noii forme de declarație (25 martie)

Unele persoane au depus formularul 600, unele nu au depus-o, ce se întâmplă până vine ordonanța de urgență, dacă în perioada asta oamenii au probleme? a fost întrebat Eugen Teodorovici. „Oamenii trebuie să învețe să aibă încredere în ceea ce spune prim-ministrul, atunci când dă un mesaj foarte clar, și în ceea ce spune ministrul de finanțe și alți colegi din Guvern, pentru că suntem oameni serioși și am făcut toți lucrurile așa cum le-am spus, nu trebuie să dea crezare tuturor zvonurilor, de multe ori rău-voitoare și cu dorința de a dezinforma în mod nejustificat oamenii de bună-credință”, a fost răspunsul lui Eugen Teodorovici.

Cosmin Prelipceanu: Deci, domnule ministru, dvs spuneți că oamenii se pot duce la casele de asigurări, se pot duce la medic și pot spune...

„Nu vor avea niciun impediment vizavi de această calitate de asigurat, ca și până acum”, a declarat Eugen Teodorovici.

Urmăriți mai jos declarațiile complete pe care ministrul de finanțe le-a făcut în „Jurnalul de seară”:

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri