Grindeanu: Cei care au lansat zvonul despre pensii să plătească

Data actualizării: Data publicării:
grindeanu la ministerul agriculturii

Premierul Sorin Grindeanu vrea ca cei care au lansat informaţia legată de naţionalizarea pensiilor să fie traşi la răspundere. Prim-ministrul a dezminţit din nou această informație.

Este „un scandal care nu-și are bazele în realitate, un scandal pornit din dorința unui competitor politic, dl Predoiu, nu-și are rostul. Mă uit cu dezamăgire la acest mod de a face politică”, a spus Sorin Grindeanu.

Premierul a subliniat că „nu există niciun fel de intenție” și că nici nu au fost discuții pe tema naționalizării pensiilor administrate privat, Pilonul II.

Cei care aduc aceste discuții în spațiul public și care sădesc neîncredere în pârghiile pe care le are statul ar trebui să plătească. Nu mai putem să ne jucăm cu zvonuri care pot produce tulburări pe piață. Sunt lucruri pe care inclusiv oamenii politici trebuie să le înțeleagă”, a adăugat el.

Fondul NN Pensii, cel mai mare din România, și-a anunțat clienții cărora le administrează pensia privată obligatorie că în ultimele săptămâni au existat discuții în spațiul public privind o eventuală decizie de naționalizare a fondurilor de pensii private și le recomandă să se informeze despre contextul pieței.

Compania a venit ieri cu o precizare: a fost o informare, nu un avertisment. „Nevoia acestei informări a venit ca răspuns la solicitările de clarificare din partea clienților noștri provocate de discuțiile publice din ultima perioadă cu privire la viitorul sistemului de pensii”, potrivit companiei.

Atât reprezentanții ASF, cât și ministerul de Finanțe au negat că s-ar pune problema naționalizării pensiilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri