Industria care va pierde 2 miliarde de lei pe an din cauza măsurilor fiscale adoptate de Guvern

Data publicării:
ARH CRF RAW ROMPETROL RAFINARE 220715 PARTEA 2

Au fost suspendate angajările în sectorul petrolier, din cauza măsurilor fiscale adoptate de Guvern, anunţă Asociaţia Companiilor de Explorare şi Producţie Petrolieră, care spune că vor urma şi concedieri. Chiar unele masive.

Anunţul a venit din partea Asociaţiei Române a Companiilor de Explorare şi Producţie Petrolieră. S-a ajuns în această situaţie din cauza măsurilor fiscale pe care Guvernul le-a adoptat recent, spun reprezentanţii Asociaţiei.

Vorbim, în primul rând, despre investiţiile care au fost reduse semnificativ dar şi despre numărul tot mai mic de foraje. De asemenea, reprezentanţii Asociaţiei estimează că impozitele plătite către bugetul de stat se vor reduce între 30% şi 60% şi atrag atenţia că statul va pierde cel puţin 2 miliarde de lei pe an odată cu noile reglementări.

Petroliştii mai anunţă şi o scădere dramatică a investiţiilor în producţia de gaze, preţul reglementat riscă să reducă cu până la 50% fondurile pentru investiţii. Executivul a decis să oblige producătorii din domeniu să vândă gazele naturale la 68 de lei pe MWh până în anul 2022 şi să plătească o taxă de 2% din cifra de afaceri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri